Foto:

Drie zomerse leestips van Bibliotheek Losser (week 32)

Bibliotheek Losser geeft deze zomer leestips voor alle leeftijden, natuurlijk te leen bij de bibliotheek.

Leestip 1: De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen (kinderboek 8+), Andy Griffiths

Draai rondjes in de krachtigste draaikolk ter wereld, maak een reisje met een onderzeebootbroodje, spoel aan op een onbewoond eiland, kom lekker in een reuzenspinnenweb hangen, stap de tent van een waarzegster binnen en laat je toekomst voorspellen door Mevrouw Weetallesal, en besluit of je wel of juist niet op de geheimzinnige grote rode knop zult drukken...


Leestip 2: De magiërs (jeugdboek 10+), Scarlett Thomas

De magiërs is het tweede deel in de spannende, magische en humoristische serie Bovenwereld van Scarlett Thomas. Voor de fans van Harry Potter. Fee Goedhart weet hoe ze met magische boeken naar de bovenwereld kan reizen. Haar klasgenoot Max heeft echter meer interesse in de donkere onderwereld. Wanneer beiden onder duistere omstandigheden verdwijnen, raken hun vrienden in paniek. Is het toeval dat zij tegelijkertijd worden vermist? Dan bereikt hen het bericht dat Fee ernstig in gevaar is en dat haar tijd opraakt. Waar zijn Fee en Max?


Leestip 3: De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden (roman volwassenen), Jonas Jonasson

De 100-jarige man Allan Karlsson en zijn kompaan Julius leiden een luxe, paradijselijk leven op Bali, maar eigenlijk vervelen ze zich in het paradijs. Een ballonvaart met voldoende flessen champagne voor de 101e verjaardag van Allan kan tijdelijk voor wat spanning zorgen. Door omstandigheden belanden ze in zee en de drenkelingen worden opgevist door een Noord-Koreaans militair schip op weg naar huis. Dat dat schip gesmokkeld verrijkt uranium vervoert, weten ze op dat moment nog niet. In no time vormen ze het middelpunt van een diplomatieke rel. 

Meer berichten