Foto:

Drie zomerse leestips van Bibliotheek Losser (week 31)

Bibliotheek Losser geeft elke week drie leestips; leuke boeken om te lezen in de zomer. Natuurlijk zijn de boeken te leen bij de bibliotheek. Veel leesplezier gewenst!

Leestip 1: 400 minuten (jeugdthriller 10+), Jack Heath


Tien gevaren. Tien dappere kinderen. En maar 40 minuten om te ontsnappen… Jack Heaths tien korte verhalen zijn elk 30 minuten lang nagelbijtend spannend terwijl in de kantlijn de actieminuten uit het boek aftellen naar de ontknoping. En tot op de laatste seconde vraag je je af wie er zal blijven leven en wie zal sterven.

Leestip 2: Wegwezen! (jeugdboek 9+), Jeff Kinney


Wegwezen is het twaalfde deel in de megasuccesvolle en supergrappige serie 'Het leven van een Loser' van Jeff Kinney.
Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten beter. De familie Botermans kan eindelijk even op vakantie. Wegwezen! Een paar dagen zon zal wonderen doen, dus vliegen ze naar een tropisch eiland.
Maar alles pakt anders uit: Brams vlucht is een ramp en eenmaal op het eiland blijkt het vakantiepark een nachtmerrie.

Leestip 3: Wees onzichtbaar (roman volwassenen), Murak Isit


Wees Onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld. De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. 
De 5-jarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich 's avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin.
 

Meer berichten