De Dorpsraad wilde het Overdinkelse smokkelthema ook graag laten terugkomen op de pinbox en dit is het resultaat.
De Dorpsraad wilde het Overdinkelse smokkelthema ook graag laten terugkomen op de pinbox en dit is het resultaat. (Foto: )

Overdinkel heeft nu een opvallende pinbox

De pinbox in Overdinkel is nu een echte eyecatcher: het gebouwtje is namelijk voorzien van een nieuwe bestickering met smokkelen als thema.

Overdinkel – De wens van de gemeenschap was om de pinbox een uitstraling te geven die past in het dorpsbeeld en het plein voor 't Trefhuus. Vervolgens heeft de gemeente Losser samen met de Rabobank een landschapsarchitect gezocht naar een passend thema en dit besproken met de Dorpsraad.

De bestickering toont een combinatie van de kaart van de smokkelroute en een afbeelding die is aangeleverd door Historische Kring Losser. "Met deze bestickering past de pinbox veel beter in de omgeving en bij Overdinkel," aldus Hans Fij van Dorpsraad Overdinkel.

Vanwege de veiligheid heeft de gemeente rampaaltjes geplaatst bij de pinbox. In het najaar volgen nog passende beplanting en een cortènstalen plantenbak. Ook komt er nog een extra poef bij de pinbox en worden nog kleinere versies van de huidige natuurstenen poefen op het plein geplaatst om daarmee ook de veiligheid te bevorderen.

Meer berichten