Vrijdag, zaterdag en zondag is het tijd voor de schuttersfeesten van St. Märten op de parkeerplaats van zwembad Brilmansdennen.
Vrijdag, zaterdag en zondag is het tijd voor de schuttersfeesten van St. Märten op de parkeerplaats van zwembad Brilmansdennen. (Foto: )

Wie wordt nieuwe schutterskoning(in) van St. Märten?

Schuttersvereniging St. Märten Losser presenteert met trots het programma van het Schuttersfeest dat wordt gevierd op 3, 4 en 5 augustus.

Losser – De start is op vrijdagavond met de ontvangst van een cheque van de Rabobank. Hiermee kan de vereniging een verbouwing van de toilettengroepen realiseren.
Daarna vindt de opening van het schuttersfeest plaats en gaat het schietevenement van start op de parkeerplaats van zwembad Brilmansdennen.
Dit begint met het groeps- en familieschieten, evenals het sponsorschieten. Dit alles gaat gepaard met een gezellige avond voor de bezoekers. Het groeps- en familieschieten is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een geldig ID-bewijs. Deelnemers betalen een kleine vergoeding om te mogen schieten.

Jeugd en junioren

De jonge schutters en klootschieters mogen op zaterdagmiddag ten tonele verschijnen. Het evenement voor de klootschieters gaat om 12.30 uur van start met een spannende gooironde door de zandbergen.
Vanaf 13.00 uur mag de jeugd aan de bak met kruisboogschieten, dit is voor deelnemers van 5 tot 12 jaar oud.
De junioren, van 12 tot en met 18 jaar, staan vanaf 14.30 uur ingepland voor het schieten. De beide jeugd- en juniorenactiviteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.
Op zaterdagavond gaat het meer formele onderdeel van start als de dorpskoning en de hofhouding hun schietkunsten mogen vertonen. Dit gebeurt vanaf 19.00 uur. Hierna is het de hoogste tijd voor een sfeervol afscheidsbal van huidige koningin Wendy met haar hofhouding.

Nieuwe koning(in)

Op zondag is het dan tijd om te strijden om wie zich de nieuwe koning of koningin van Losser en Saksenland mag noemen. Hieraan voorafgaand is er een kranslegging bij het oorlogsmonument in het dorp. De nieuwe koning of koningin wordt het middelpunt van de feesten die op zondagavond plaatsvinden.

facebook.com/schutterslosser

Meer berichten