Meneer en mevrouw De Vries zijn blij dat ze het advies van kennissen hebben opgevolgd en op vakantie gingen in Losser.
Meneer en mevrouw De Vries zijn blij dat ze het advies van kennissen hebben opgevolgd en op vakantie gingen in Losser. (Foto: VVV Losser)

Toerist in Losser: bedankt voor de tip

VVV De Lutte-Losser-Beuningen verzorgt elke week een interview met een van de bezoekers in een van de VVV-kantoren. Want wat vinden bezoekers eigenlijk van onze gemeente? Deze week zijn meneer en mevrouw De Vries ('we zijn 70-plus') uit Ermelo aan het woord. Zij zijn nogal onder de indruk van de Oelemars.

Eerste keer in Losser?
"Ja, we zijn voor de eerste keer op vakantie in Losser, mede door een tip van goede kennissen die al eerder hun vakantie hebben doorgebracht in deze omgeving."

Waar verblijven jullie?
"We verblijven op camping de Veldzijde in Losser voor de duur van zeven dagen."

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?
"Vanwege de tip van onze kennissen natuurlijk. Zij hebben hier een heel leuke vakantie gehad."

Welke activiteiten hebben jullie ondernomen?
"We hebben al vele wandeltochten gemaakt in Losser en meerder fietstochten. Onderweg kwamen we door de prachtige omgeving met de vele bossen en leuke gastvrije dorpjes."

Hebben jullie tips voor andere bezoekers?
"Natuurgebied de Zandbergen is een echte aanrader met een vogelkijkhut die uitkijkt over het beschermde volgelbroedgebied van de Oelemars. De Oelemars is ontstaan door zandwinning. Door de zandwinning is een waterpartij ontstaan die een beschermd gebied is voor vele watervogels. Elk jaar overwinteren en broeden hier talrijke vogels en in de oever hebben oeverzwaluwen hun nesten gebouwd. Aangrenzend gescheiden door een autoluwe straat is het bos de Zandbergen en hier staat een grote uitkijktoren die ver uitkijkt over Duits grondgebied en Losser en zijn prachtige omgeving.
De auto hebben we dan ook op de camping geparkeerd en die gebruiken we pas weer als onze vakantie er opzit.
En ga ook naar de VVV. We waren vanmorgen al vroeg in Losser maar de VVV was nog gesloten dus zijn we op een later tijdstip teruggekomen. We waren erg tevreden hoe we geholpen werden. Alles wat je wilt weten over wat er te doen is in Losser en welke wandel- en fietsroutes aan te raden zijn kunnen ze je bij de VVV vertellen."

Hoe gastvrij is Losser?
"Wij vinden het dorp Losser heel gastvrij met veel behulpzame en aardige mensen! Dit geldt ook voor de eigenaren van camping de Veldzijde."

Is de omgeving waar u woont ook een aanrader voor een vakantie?
Wij vinden van wel, maar het is daar weer anders dan hier aangezien daar meer water is en hier weer een heel andere natuur met fietspaden die dwars door de bossen gaan."

Blij met het advies van jullie kennissen?
"Losser en zijn buitengebied zijn echte aanraders! "

Meer berichten