In het centrum van Ootmarsum is donderdag de tweede van drie Siepelmarkten te bezoeken.
In het centrum van Ootmarsum is donderdag de tweede van drie Siepelmarkten te bezoeken. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

De grote Twentse UITagenda (week 31)

Bijlage Thuis in Twente heeft vakantie, maar de grote Twentse uitgaansagenda verschijnt wél gewoon in alle weekkranten. En we doen niet alleen de weekenberichten, maar ook die van werkdagen. Wil je een agendabericht aanleveren bij de redactie? Mail dan naar thuisintwente@persgroep.nl of plaats het bericht op thuisintwente.nl.

Donderdag
2 augustus

Rijssen op Straat
Rijssen op Straat is de overkoepelende naam van de lommermarkt, zomermarkt en vele terrassen die in Rijssen te vinden zijn. De winkels zijn open tot 21.00 uur. De Lommermarkt is een grote tweedehandsmarkt, de zomermarkt een grote goederenmarkt.
DO Rijssen, centrum, 9.30 uur.

Siepelmarkt
De tweede van de drie Siepelmarkten staat op het programma; een grote markt in het historische centrum van Ootmarsum met veel marktkooplieden, demonstraties, oude ambachten en een kinderrommelmarkt.
DO Ootmarsum, centrum, 10.00 uur.

Spoorfietsen
Een echte beleving: de excursie spoorfietsen. Een fietstocht met speciale fietsen over het oude spoor tussen Hengelo en Twekkelo, aangevuld met een wandeling. Er wordt verteld over de natuur en over de zoutwinning. Meedoen kost 5 euro. Aanmelden via landschapoverijssel.nl.
DO Enschede, Twekkelo, 14.00 uur.

Hollandse Avond
Zing mee met Henny Thijssen, Peter Beense, Django Wagner en nog meer Hollandse artiesten tijdens de Hollandse Avond-editie van de Grolsch Summer Sounds. Partycentrum Vrieler is gastheer.
De entree voor de Hollandse Avond is natuurlijk gratis.
DO Enschede, Oude Markt, 20.00 uur.

Vrijdag
3 augustus

Beestachtig leuk
Museum Natura Docet Wonderryck Twente viert de zomervakantie met een beestachtig leuk programma met allerlei activiteiten. Vandaag is er bijvoorbeeld een waterpracticum in de museumvijver: wat leeft allemaal in het water? Het hele vakantieprogramma is te vinden op www.wonderryck.nl.
VRIJ Denekamp, Wonderryck, 13.00 uur.

Zomerorgelconcert
Organist Gert van Hoef verzorgt het eerste zomerorgelconcert van het seizoen. De entree is gratis.
VRIJ Nijverdal, Regenboogkerk, 20.00 uur.

Geurenpop
Park de Geuren verandert in Geurenpop, een tweedaags feest met muziek van Elesteon & Daredevils, Twenty 4 Seven, Flamman & Abraxas, dj Erwin & dj Lars. De entree is gratis.
VRIJ/ZA Hellendoorn, park de Geuren, 20.00/21.00 uur.

Zaterdag
4 augustus

Weerselose Markt
Natuurlijk weer geopend van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt. Talloze spullen, van nieuw tot tweedehands en antiek.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Kofferbakmarkt
Allerlei spullen worden verkocht tijdens de kofferbakmarkt die te bezoeken is van 8.30 tot 16.00 uur.
ZA Buurse, Hollandmarkt, 8.30 uur.

Streekmarkt Twente
Rondom de Oude Blasius is Streekmarkt Twente bezoeken, een markt vol producten van het platteland. Het thema dit keer: Twentse bok en lam. De markt is te bezoeken van 9.00 tot 15.00 uur.
ZA Delden, centrum, 9.00 uur.

Kunst kiek'n
De kunstmarkt rondom de Pancratiuskerk heeft Kunstkiek'n in Haaksbergen. Straattheater en muziek houden de honderd kunstenaars gezelschap. Er zijn allerlei kunstuitingen te zien, van schilderijen tot houtsculpturen en textielkunst.
ZA Haaksbergen, centrum, 10.00 uur.

Groot Legofestijn
In de Evenementenhal wordt zaterdag en zondag het Legofestijn 'Bouwblokjes' gehouden, elk jaar goed voor duizenden bezoekers. In de beurshallen is van alles te beleven, van een Legomarkt tot demonstraties, een bouwhoek, Legofilms, een racebaan met bestuurbare auto's, een treintje en een zweefmolen. Nieuw is de Virtual Reality Experience. De entree is 6 euro.
ZA/ZO Hardenberg, Evenementenhal, 10.00/10.00 uur.

Highlandgames
In Brandlecht (D, bij Nordhorn) worden de Grafschafter Highlandgames gehouden. Twee dagen lang highlandgames (in kilt natuurlijk), een middeleeuwse markt, re-enacters, kinderhighlandgames en live Schotse en Ierse muziek. Zaterdagavond is er het festival Night of Kilts (zie eventim.nl, kaarten 21 euro).
ZA/ZO Brandlecht, Schüttorferstrasse 16, 13.00 uur.

Akker bewerken
De sterke paarden worden aan het werk gezet op de akker van museumboerderij Wendezoele. De oogst is namelijk binnen en nu wordt het land omgeploegd met hulp van de sterke trekpaarden.
ZA Ambt Delden, Wendezoele, 13.30 uur.

Laatste orgelconcert
Organist Lukasch Maschke (van de Dom in Billerbeck) verzorgt het laatste orgelconcert van de zomerserie. Hij brengt werken van Bach en Vierne en een orgelbewerking van de Peer Gyntsuite van Grieg. De entree is een vrije gift.
ZA Hengelo, Lambertusbasiliek, 15.00 uur.

Schemerwandeling
De gids van Staatsbosbeheer gaat voor tijdens een wandeling in de schemering. Er wordt verteld over onder meer nachtdieren. Meedoen kost 4 euro. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl.
ZA Nijverdal, BuitenCentrum, 20.30 uur.

Tropical Night
Park Scholtenhagen wordt omgetoverd tot Tropical Night, compleet met cocktails, tropische sfeer en veel muziek. De entree is gratis.
ZA Haaksbergen, Scholtenhagen, 21.00 uur.

Sterrenkijkavond
Cosmos sterrenwacht houdt een zomerse sterrenkijkavond met voorstelling over het zonnestelsel en een bezoek aan het planetarium en het observatorium. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).
ZA Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Zondag
5 augustus

Vlooienmarkt
Op het Rembrandtveld wordt de eerste editie van de Almelose vlooienmarkt gehouden van 9.00 tot 16.00 uur.
ZO Almelo, Rembrandtveld, 9.00 uur.

Summerfair
Camping 't Stien'nboer houdt een Summerfair.
ZO Haaksbergen, Stien'nboer, 12.00 uur.

Heerlijcke Markt
Het is weer tijd voor de Heerlijcke Markt, een markt met creatieve producten en proeverijen van ambachtelijke producten. De entree is gratis.
ZO Diepenheim, centrum, 12.00 uur.

Open dag bijentuin
Bijentuin Hengelo houdt open dag van 13.00 tot 16.00 uur (Landmansweg 151). De imkers geven uitleg en er is ook honing te koop.
ZO Hengelo, Bijentuin, 13.00 uur.

Open dag heemtuin
De heemtuin in het Weusthagpark (Van Alphenstraat 15a) houdt open zondag. Vrijwilligers vertellen over de tuin en voor de kinderen is er het beleefbos.
ZO Enschede, heemtuin, 13.00 uur.

In the lift
Metropool presenteert 'In the Lift', een muzikale middag met Martijn Faber & Bram Vrieze en Polymer in de Houtmaat.
ZO Hengelo, Houtmaat, 14.30 uur.

Pluk de straat
De eerste editie van 'Pluk de Straat' vindt plaats; een dag proeven van wat de knusse Walstraat te beiden heeft onder het genot van diverse acts. De ondernemers bereiden buiten hun eten met ingrediënten uit de plukbakken die zo kenmerkend zijn voor de straat.
ZO Enschede, Walstraat, 15.00 uur.

Dieksiepop
Voor de veertiende keer zorgt Dieksiepop voor een laagdrempelig, gezellig festival. Met muziek van Songs for the Deaf, Razorblade Messiah, Melonhead, Dirk, the Damned Few en Mr. Rockafeller. Entree is 10 euro.
ZO Haarle, Haarlerveldweg, 16.00 uur.

Bökkers in Bentelo
Verwacht groot feest, want Bökkers komt naar Bentelo. Voor het voorprogramma hebben ze de Hakviolen gevraagd. Tickets kosten 12,50 euro via bokkersbentelo.nl.
ZO Bentelo, Slaghekkeweg, 16.00 uur.

Dinsdag
7 augustus

Fiets-4-daagse
Vanuit Tubbergen wordt de Fiets-4-daagse verreden met dagelijks routes van 25, 40 en 60 kilometer.
DI/WO/DO/VRIJ Tubbergen, de Delle (Hattinkstraat), 8.30 uur.

Bouwen met Lego
Museum Buurtspoorweg laat iedereen drie dagen Lego beleven tijdens de Legodagen. De entree is 5 euro. De treinen rijden een uitgebreide dienstregeling van Haaksbergen naar Boekelo, waar de museumloods is omgetoverd tot Legoparadijs
DI/WO/DO Boekelo, MBS, 10.00/10.00/10.00 uur.

MX Bentelo
Nieuw parcours, vernieuwd terrein voor MX Bentelo, de motorcrosswedstrijden. Dinsdag en woensdag wordt gereden in verschillende categorieën. Zie mxbentelo.nl.
DI/WO Bentelo, Slaghekkeweg, 14.30/14.30 uur.

Meer berichten