Het Mediateam van het Bruegheliaans Festijn: Rick Schuler, Carolien Boersma en Sandra Tiethoff.
Het Mediateam van het Bruegheliaans Festijn: Rick Schuler, Carolien Boersma en Sandra Tiethoff. (Foto: )

Op naar het Bruegheliaans Festijn: 'Draaiboeken komen weer uit de kast'

door Sandra Tiethoff - Sandra Tiethoff is een van de leden van het bestuur van het Bruegheliaans Festijn. Zij schrijf elke week over het grote feest. Deze week: Achter de schermen wordt hard gewerkt door het Brueghelbestuur.

De bestuurstafel is regelmatig bezet. Het koffiezetten was niet mijn sterkste punt bleek afgelopen vergadering. De dosering uit vrije hand was geen succes, maar het hield de groep goed bij de les. Geen sterke verhalen nodig, dat deed de koffie al.
Waar moet allemaal rekening mee worden gehouden? De draaiboeken komen weer uit de kast. Vergunning worden aangevraagd, maar eerst moet alles in kaart worden gebracht. Tekeningen, elk centimeter staat erop. Wat een goed samengesteld team is het toch. Ieder zijn/haar eigen expertise. Onder leiding van onze voorzitter Michael Haen, die de touwtjes strak in handen heeft. Maar vooral een heel enthousiast Brueghelteam. Samen met jullie willen wij een prachtig Bruegheliaans Festijn maken
Het Brueghelbestuur is trots dat Ferdie de Boer zijn voeten wilde laat vereeuwigen in het fameuze Brueghelpad.
De keuze was dit jaar niet moeilijk. Ferdie de Boer zet zich al jaren in op tal van activiteiten in het Losserse. Met zijn oud ijzer actie heeft hij vele euro's opgehaald in de afgelopen jaren, waardoor vele ouderen, gehandicapten of door ziekte getroffen Lossernaren en hun familie een leuke dag aangeboden hebben gekregen. Een dag vol beleving en afleiding. Omdat Ferdie 70 jaar wordt en aangegeven heeft in 2018 een stapje terug te doen met zijn activiteiten, hadden wij Ferdie als voetstapper 2018 gekozen.

Die man laat onuitwisbare sporen achter in Losser.
Ferdie de Boer heeft afgelopen donderdag zijn voetstappen in het cement mogen zetten. De tegel kan nu mooi uitharden. Onze vakman Brian Klaver zal er een mooie tegel van maken.
Na bekendmaking van de voetstapper 2018 stoomden de reacties binnen. Echt honderden reacties hebben we ontvangen en gelezen. Ons mediateam was er druk mee. Facebook, Messenger, e-mail en Whatsapp; het bleef niet stil met alle meldingen. Onze Rick Schuler heeft een mediamonitoring laten uitvoeren. De prestaties van onze berichtgevingen en het aantal bereikte personen zijn prima.
Ik kan al niet wachten tot de onthulling van de voetstappen op donderdag 30 augustus. Want dan is de start van het vier dagen durende Lossers feest. Ons dorp gaat weer terug in de tijd.

Ik mag jullie de komende weken weer meenemen in de columns. Maar nu ga ik even verdiepen in de goede dosering van de koffie. Een semiprofessioneel apparaat die echt aan vervanging toe is. Maar koffie is een goede basis van de vergadering, de basis van creatieve ideeën.
Het Festijn wordt donderdag 30 augustus officieel geopend door de onthulling van en nieuwe voetstapper.

Het Brueghelpad is een 'walk of fame', waar markante Lossernaren hun voetstappen vereeuwigen. Het gaat om mensen die in Losser geboren zijn of er wonen en die Losser een bepaalde mate van bekendheid hebben gegeven.

Meer berichten