Jimmy en Stijn gingen voor hun maatschappelijke stage de grens over, naar Gronau.
Jimmy en Stijn gingen voor hun maatschappelijke stage de grens over, naar Gronau.

Lossenaren doen hun maatschappelijke stage in Duitsland

Dat de maatschappelijke stage ook in Duitsland kan worden gelopen bewijzen twee leerlingen van het Stedelijk Lyceum het Kottenpark.

Losser - Het zijn Jimmy Even en Stijn Jonkhans, beiden uit Losser. Zij hebben hun stage volbracht bij de Kleingärtnerverein Ostland in Gronau.

De voorzitter van deze vereniging, Helmut Brüffer, gaf de jongens de opdracht een europallet om te vormen naar een bord met als thema 'grenzeloos'. Dit onder begeleiding van Thomas Enning en Dennis Bork.

Aangezien de Euregio 60 jaar bestaat is dit bord vorige week geschonken aan de Euregio in Gronau. Toespraken werden gehouden door dhr. Brüffer, dhr. Almering (directeur-bestuurder van het Nederlands-Duits samenwerkingsverband Euregio), dhr. Doetkotte (plaatsvervangend burgemeester van Gronau) en dhr. Bethge (teamleider van het Kottenpark). Uiteraard waren hier ook beide leerlingen en hun begeleiders aanwezig.

Het bord sloeg volgens de sprekers de spijker op zijn kop. Het middeldeel is de vlag van Europa, de twee palen de vlaggen van Duitsland en Nederland, de bollen op de palen de wereldbollen.

Wat vooral naar voren kwam was dat men het waardeerde dat jongeren zich met dit thema bezighouden. De Euregio leeft immers via de mensen en jonge mensen hebben de toekomst. Voor de leerlingen was het een leerzame stage, waarbij ook hun Duits op de proef werd gesteld.

Meer berichten