'Iedereen moet kunnen sporten in Losser'

Losser - ''Kinderen of jongeren kunnen soms om financiële redenen niet meedoen aan sport- of cultuuractiviteiten'', aldus de gemeente Losser dat zich hard maakt voor deze groep kinderen en verlengt daarom de samenwerking met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds tot en met 2020.

"We vinden het belangrijk dat iedereen in Losser mee kan doen met sport of cultuuractiviteiten. We zijn daarom blij dat we de samenwerking met 3 jaar gaan verlengen," aldus wethouder Joop Hassink.

Al enkele jaren krijgen kinderen of jongeren van financieel minder draagkrachtige gezinnen via het Jeugdsportfonds de kans om te sporten of zwemlessen te volgen. Het fonds betaalt voor hen de contributie en eventuele sportattributen. Via het Jeugdcultuurfonds is de deelname aan culturele activiteiten, zoals het bespelen van een instrument en het volgen van musicallessen, voor alle kinderen mogelijk. Een ouder, culturele organisatie of sportvereniging kan zelf géén aanvraag voor een financiële bijdrage indienen. In Losser worden aanvragen ingediend door de Stichting Leergeld Losser.

Als een aanvraag is toegekend, dan vindt rechtstreekse betaling plaats aan de vereniging of winkel.

Meer berichten