Benieuwd naar de tochten door het Lutterzand? Kijk dan op www.vvvdeluttelosser.nl.
Benieuwd naar de tochten door het Lutterzand? Kijk dan op www.vvvdeluttelosser.nl.

Lutterzand Express gaat weer op pad

Het toeristisch seizoen is in volle gang en dus gaan in de maanden mei, juni, juli, augustus en september elke woensdagmiddag de Lutterzand Express op pad en elke vrijdagmiddag de Tour De Lutte.

De Lutte - In een elektrisch aangedreven milieuvriendelijk voertuig kan in een ongeveer 2,5 uur durende tocht worden kennisgemaakt met het Twentse landschap. De Tour de Lutte gaat over de heuvels van De Lutte, door natuurterreinen en over landgoederen en de deelnemers zien de mooiste plekjes van onder meer landgoed Egheria op de Tankenberg en het cultuurlandschap met bos, weilanden, graanakkers en beekdalen van de Elfterheurne. De gids van Natuurmonumenten geeft informatie over de historie, flora, fauna en wetenswaardigheden. De route begint en eindigt bij VVV Tourist info De Lutte (Dorpshoes Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14).

De Lutterzand Express voert door 't Lutterzand langs de Dinkel en zijn afkalvingen, de zandverstuivingen, heidevelden en jeneverbessen en de nabije omgeving. Deze tour met gids vertrekt bij Paviljoen 't Lutterzand.

De start van beide ritten is om 13.30 uur en de kosten bedragen 16 euro per persoon, inclusief koffie met lekkers onderweg. Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij VVV De Lutte, telefoon 0541 551160. Er kunnen maximaal vijftien personen mee; er is eventueel plek voor een rolstoel.

www.vvvdeluttelosser.nl

Meer berichten