Het Orkest van het Oosten is traditioneel te gast op landgoed de Wilmbersberg in De Lutte. Dit jaar heeft het orkest Ellen ten Damme gevraagd als gastartiest.
Het Orkest van het Oosten is traditioneel te gast op landgoed de Wilmbersberg in De Lutte. Dit jaar heeft het orkest Ellen ten Damme gevraagd als gastartiest.

Orkest kiest voor Ellen Ten Damme

Het Orkest van het Oosten heeft gekozen voor Ellen ten Damme als gastartiest tijdens hun concert op landgoed de Wilmersberg op zondag 9 september.

De Lutte - Op zondagmiddag 9 september zal het grote openluchtconcert op het landgoed van De Wilmersberg weer plaatsvinden; een muzikale middag omlijst met een high wine.

Dit jaar werkt het Orkest van het Oosten samen met zangeres Ellen ten Damme. In de bekende idyllische ambiance verzorgen het Orkest en ten Damme een programma met toegankelijk klassiek orkestrepertoire en bekende Franse chansons. De jonge Amerikaanse dirigent Ryan Bancroft zal het Orkest begeleiden op deze middag.

"Wij maken door het jaar heen veel bijzondere gelegenheden mee, maar dit is toch echt de mooiste dag van het jaar," aldus directeur Boudewijn van Vilsteren. "Al het goede van Twente komt op deze middag bij elkaar samen: de prachtige ligging van De Wilmersberg, de hoge kwaliteit van de musici van het Orkest van het Oosten, vele bekende en minder bekende Twentse gasten die kunnen genieten van de culinaire kunsten van chef-kok Ronald Bor en zijn team. Wij zijn blij dat wij Ellen ten Damme bereid hebben gevonden om aan dit mooie event mee te werken."
Het orkest koos voor Ellen ten Damme vanwege haar ervaring met zeer veel muziekstijlen. Ze speelt klassiek viool, maar ook piano en gitaar. Bovendien lijkt ze elk genre aan te kunnen, van rock tot opera.

Gasten zijn welkom op het landgoed van De Wilmersberg op zondag 9 september. Vanaf 13.30 uur wordt men ontvangen met een feestelijk aperitief, waarna een high wine gepresenteerd wordt. Het concert begint om 14.30 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met het laatste deel van de high wine. De kosten van een kaart voor deze middag bedragen 59 euro.

Er is een kinderopvang en een speciaal kinderprogramma.

De entreekaarten voor kinderen voor het openluchtconcert bedragen 20 euro per kind tussen de 4 en 12 jaar oud.

Kaarten kopen

Het concert is op zondag 9 september om 14.30 uur op landgoed de Wilmersberg in De Lutte. Kaarten voor het concert van het Orkest van het Oosten met Ellen ten Damme zijn verkrijgbaar op www.wilmersberg.nl/concert.

Meer berichten