Bezoekers van de Kunstroute Losser op zondag 13 mei kunnen een grote variëteit aan beeldende kunst verwachten.
Bezoekers van de Kunstroute Losser op zondag 13 mei kunnen een grote variëteit aan beeldende kunst verwachten.

Kunstroute Losser leidt langs dertien verrassende kunstlocaties

Compact, veelzijdig en bezienswaardig is Kunstroute Losser 2018, die op zondag 13 mei voor de zestiende keer wordt gehouden. Dankzij de presentatie dit jaar van 26 professionele kunstenaars uit Twente, midden-Nederland en Duitsland kan het publiek deze dag op dertien verschillende locaties genieten van uiteenlopende vormen van beeldende kunst.

Losser - Ook nu laten de kunstenaars - elf vaste deelnemers en vijftien gastexposanten - hun nieuwste werk zien. En het aanbod aan kunstvormen is weer groot. Opnieuw zijn er naast schilderijen, etsen, grafiek, modeltekeningen, (digitale) foto's, glas in lood en beelden in zowel brons als keramiek, ook dit jaar weer bijzondere installaties en buitenobjecten te bewonderen.

Dankzij de medewerking van de gemeente Losser zijn er enkele nieuwe locaties waar de beeldende kunst goed tot zijn recht komt, zoals de Oude Toren en het parkje nabij de bezienswaardige Staringgroeve. Alle locaties zijn open van 10.00 tot 18.00 uur en liggen aan een route van 5 kilometer die op één dag lopend of per fiets zeer goed te doen is, maar ook per auto heel toegankelijk.
De start van de Kunstroute is nieuwe Kulturhus 't Lossers Hoes. Hier kunnen bezoekers voor 2 euro een informatieboekje met plattegrond krijgen die hun langs alle met gele beachflags gemarkeerde expositieplekken voert. Gastvrouwen staan de bezoekers hier graag te woord. Ook treft de bezoeker hier de eerste deelnemers aan die hun werk tonen en presenteert Willemien van Gurp, kunstenaar uit Deventer, hier haar rondreizende KunstRuilKast.

Dit project is een initiatief waarbij het gaat om het Ruilen van Kunst en de Kunst van het Ruilen, voor en door kunstenaars. Overigens niet alleen interessant voor beeldend kunstenaars om een bezoek te brengen aan Losser voor het ruilen van een kunstwerk, maar ook interessant voor de bezoekers van de Kunstroute. Want de kast is van glas en geeft op deze wijze een kijkje in de wereld van de Kunst van het Ruilen.
Het bestuur van Kunstroute Losser verwacht dan ook dit jaar weer een groot aantal belangstellenden te kunnen begroeten, want zondag 13 mei zal Losser opnieuw helemaal in het teken staan van de beeldende kunst.

Alle info is online vindbaar onder de nieuwe naam kunstenaarslosser.nl.


 

Meer berichten