Gerrit Schopman ontvangt de paaskaars 2017 uit handen van pastoor Theo Munsterhuis. Foto: delutte.com
Gerrit Schopman ontvangt de paaskaars 2017 uit handen van pastoor Theo Munsterhuis. Foto: delutte.com (Foto: delutte.com)

Paaskaars voor Gerrit Schopman als dank voor heel veel verdiensten

De Lutte - In de viering op eerste paasdag in de Plechelmuskerk De Lutte, wordt traditioneel de paaskaars van het afgelopen jaar uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de geloofsgemeenschap van De Lutte. Dit jaar viel Gerrit Schopman de eer te beurt om van pastoor Munsterhuis de grote paaskaars in ontvangst te nemen.

De voorzitter van de locatieraad, mevrouw Wolbert somde de bijzondere inzet van Schopman op. "Hij is coördinator van het kerkhof. De verantwoordelijkheid over het fraaie kerkhof heeft hij overgenomen van Hubert Nijhuis en dit doet hij zeer plichtsgetrouw. Ook beheert Gerrit zeer nauwkeurig de financiële organisatie van het kerkhof. Op woensdag wanneer de schoffelploeg bij elkaar komt, is Gerrit altijd een half uur eerder om alles klaar te zetten en te coördineren. Moet er een boom gekapt worden of zand erbij komen, Gerrit regelt het allemaal. Dezelfde werkzaamheden en aansturing doet hij ook ten aanzien van het kerkenbos, de prachtige omgeving van ons kerkhof. Dat de omgeving van het kerkhof en kerkenbos mooi is bleek ook weer dat deze meerdere keren uitgekozen is voor TV-opnamen, onder meer bij van Jonge Leu en Oale Groond."

De overige activiteiten van Schopman voor de kerk in De Lutte: collectant, drager bij begrafenissen en kruisdrager. Tijdens de Hellehondsdagen is hij steevast met zijn ploeg elke ochtend aanwezig om op te ruimen. Ook is hij buurtbuschauffeur. Daarnaast is hij als deskundige betrokken bij de revitalisatie van het centrum van De Lutte en dan vooral op de waterhuishouding van deze omgeving. Bijvoorbeeld bij het deelproject Lossersestraat/Essenweg/kerkenbos, is hij met zijn kennis een gewaardeerde adviseur.

Meer berichten