Foto: gemeente Losser

Joop Hassink vereerd met Zilveren Gemeentespeld

Losser - Wethouder Joop Hassink heeft de Zilveren Gemeentespeld gekregen uit handen van burgemeester Cia Kroon. Hassink was sinds november 2009 wethouder van Losser. Hij gaat nu met pensioen.

Hassink kwam in november 2009 als bestuurder bij de gemeente Losser dat destijds te kampen had met een bestuurscrisis. Hij werd direct wethouder van financiën. Tijdens zijn bestuursperiode heeft hij de financiële situatie van de gemeente Losser weer gezond gemaakt. Er is in Losser nu weer investeringsruimte en de reserves zijn op het gewenste niveau. Daarnaast heeft Hassink actief bijgedragen aan de realisatie van diverse voorzieningen. Een nieuwe atletiek- en schaatsbaan in Losser, moderne schoolgebouwen in de diverse dorpen, Kulturhussen in De Lutte, Overdinkel en Losser zijn slecht een paar voorbeelden. Ook heeft wethouder Hassink veel werk verzet in het sociale domein en op het gebied van woningbouw en ruimtelijke ordening.

Burgemeester Kroon: "Joop Hassink is een verbinder. Mensen samenbrengen en samen beter laten functioneren is een bijzondere kwaliteit van hem. Hij is een zeer betrokken en goed bestuurder, die Losser in rustig bestuurlijk vaarwater heeft gebracht."

Meer berichten