Joke Hermsen is uitgenodigd om te vertellen over haar werk en haar nieuwe filosofische roman. Foto: Koos Breukel.
Joke Hermsen is uitgenodigd om te vertellen over haar werk en haar nieuwe filosofische roman. Foto: Koos Breukel. (Foto: Koos Breukel)

Lezing Joke Hermsen in de Wilmersberg

Joke Hermsen komt op uitnodiging van Boekhandel Broekhuis, Landgoed de Wilmersberg en Bibliotheek Oldenzaal een lezing geven over haar werk. Aanleiding is het verschijnen van haar filosofische roman 'Rivieren keren nooit terug'.

De Lutte - Het bezoek van Joke Hermsen maakt deel uit van een voorjaarsdrieluik op landgoed de Wilmersberg. Naast Joke Hermsen zullen ook Carolijn Visser (24 mei) en Aaltje van Zweden (3 juni) een lezing geven.
Joke J. Hermsen (1961) studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs. In 1998 debuteerde zij bij De Arbeiderspers met Het dameoffer, een paar jaar later gevolgd door Tweeduister (2001), een roman over de Engelse kunstenaarsgroep Bloomsbury. Haar essaybundel Heimwee naar de mens (2003) werd genomineerd voor de Socrates-wisselbeker, het beste filosofische boek. Haar derde roman De profielschets is een satirische roman die voor een belangrijk deel in academisch filosofische kringen speelt.

De essaybundel Stil de tijd werd in 2011 werd bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs. Na de bejubelde essays Blindgangers (2012) en Kairos (2013) verscheen in februari 2018 de roman 'Rivieren keren nooit terug'.

De lezing van Joke Hermsen is op zondag 15 april om 14.30 uur in de Wilmersberg in De Lutte. De entree is 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Broekhuis Oldenzaal of de Bibliotheek Oldenzaal.
Passe partout voor de lezingendrieluik kost 25 euro.

Meer berichten