De heren van het Martinikoor kijken terug op een goed jaar en gaan vol enthousiasme een nieuw seizoen in.
De heren van het Martinikoor kijken terug op een goed jaar en gaan vol enthousiasme een nieuw seizoen in.

Voorjaarsconcert Martinikoor onder leiding van nieuwe voorzitter

Het Martinikoor heeft een nieuwe voorzitter: Eddy Kroeze. En er wordt opgetreden in de kerk in Bardel op 22 april.

Losser - Eddy Kroeze is verkozen tot de nieuwe voorzitter van het Martinikoor. Hij volgt hierin Frans Nijhuis op die de voorzittershamer na 4 jaar overdraagt.
Het koor heeft een prima jaar achter de rug. De mannen stonden tien keer op diverse podia in Losser en in de regio. In september werd een muzikale reis naar Noord Duitsland gemaakt, waar onder meer werd opgetreden in klooster Dinklage en in de St. Michaël kerk in Hamburg.


De mannen zullen ook in 2018 weer volop actief zijn. In september neemt het koor deel aan een korenfestival in Nijverdal en zal het koor optreden in de Muziekkoepel in Overdinkel.
Vanwege het 55-jarig bestaan is Martinikoor bezig met de organisatie van een concert dat eind 2018 zal worden gehouden.

Meezingen

Het koor kan nog enkele zangstemmen gebruiken. Mannen die graag zingen en een prima invulling van hun vrije tijd wensen, zijn van harte welkom in deze gezellige vereniging. Aanmelden kan op de wekelijkse repetitie in het clubgebouw aan de Dr.Frederikstraat 6a te Losser, elke dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur. Of via info@martinikoor.nl.

Bardel

De mannen van het Martinikoor uit Losser zijn al jaren vaste gast tijdens de Kerst en Pasen in klooster Bardel, net over de Duitse grens. Dit voorjaar zullen zij zich ook op een andere manier willen presenteren in de kapel van het klooster,
Op zondag 22 april zal het Martinikoor, onder leiding van dirigent Paul Kempers, daarom een afwisselend concert geven in de kapel van de Franciskanerkerk Bardel.
Het repertoire bevat naast oud Russische kerkmuziek ook geestelijke muziek van Fauré, Poulenc en enkele Engelstalige klassiekers. Het concert wordt afgewisseld met muziek van Gerd Maurer, klassiek gitarist en docent klassieke muziek aan de Musikschule Gronau/Epe.
Het concert op zondag 22 april in de kerk in Bardel begint om 17.00 uur. De deuren zullen om 16.30 uur open gaan.
De entree voor dit concert is vrij. Wel zal het koor na afloop om een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten vragen.

www.martinikoor.nl

Meer berichten