De natuur staat op springen: het wordt nu écht voorjaar.
De natuur staat op springen: het wordt nu écht voorjaar. (Foto: Tonny Morsink)

Tonny's weerbericht: warme aprilregen is een grote zegen

Weerliefhebber Tonny Morsink verzorgt elke week het weerbericht voor Nieuwe Dinkellander aan de hand van een weerspreuk. Deze keer: 'Warme aprilregen is een grote zegen!'

"Tussen een complex lagedrukgebieden ten westen van Schotland en een hoog positie Rusland is er in middels een brede zuidelijke stroming opgang gekomen. En dit heeft tot gevolg dat we de hele komende week met bovennormale temperaturen te maken krijgen.

De ene dag wat meer zon dan de andere, maar met de kennis van nu lijkt het richting het nieuwe weekend moeder natuur ons nog een prachtig weekend in het verschiet heeft met duidelijk meer zon dan bijvoorbeeld dinsdag en woensdag.
En niet onbelangrijk: de regenkansen die vanaf dinsdag in de weersverwachting zijn opgenomen, kunnen dan weer van het weermenu afgeschrapt. En dan ook weer wat hogere maxima worden verwacht tot tegen de 20 graden aan.

Er is echter wel een verschil! De wind die bijna de hele week tussen zuid en oost waait, draait later naar het noordoosten. Met de noordoostelijke wind wordt net wat minder zachtere lucht maar drogere lucht aangevoerd. Vooral dit laatste geeft hoop voor een zonnig weekend maar dan wat minder warm dan afgelopen weekend.

Met de verwachte warmte en de eventuele buien maakt moeder natuur zich op voor een groeispurt. De natuur zal in versneld tempo het zachte groen terug laten keren in de natuur."

Zie ook www.mijneigenweer.nl/weerstationdelutte


Meer berichten