Benieuwd naar de foto's? De pagina is te vinden als 'Oud Overdinkel' op facebook.
Benieuwd naar de foto's? De pagina is te vinden als 'Oud Overdinkel' op facebook.

Iedereen kan bijdragen aan facebookpagina 'Oud Overdinkel'

Overdinkel - In navolging van de pagina 'Oud Losser' heeft ook Overdinkel nu zo'n facebookpagina met kiekjes uit vervlogen tijden. "Overdinkel hoe het eens was," aldus Siny Rohring, initiatiefneemster en beheerder van de pagina. Sinds kort is ook oud-inwoner van Overdinkel Freddy Bakker als medebeheerder betrokken.

'Herinnering aan Overdinkel' was tot voor kort actief met hetzelfde doel. Deze maakte onder meer gebruik van het vele foto's omvattende archief van Siny. Toen deze er de brui aan gaf, vatte Siny het idee op om zelf met zo'n pagina te beginnen. "Wel is nog geprobeerd om het een en ander van 'Herinnering aan...' over te nemen maar de (ex-)beheerder reageerde niet op de oproep."

Voor wie is Oud Overdinkel bedoeld? "Voor iedereen die oud foto- en videomateriaal van het kerkdorp heeft. Het is voor iedereen mogelijk om foto's, artikelen, krantenknipsels, klassenfoto's en dergelijke te plaatsen op deze pagina. Lukt dat niet? Dan kan men contact opnemen met de beheerders. Wij zullen dan behulpzaam zijn. Uiteraard kun je ook lid worden om alleen te kijken. We zijn er van overtuigd dat er nog heel veel mooi oud foto- en videomateriaal bewaard is. Hoe leuk is het om aan de hand van dat materiaal weer herinneringen op te halen en wellicht ook weer opnieuw contact te leggen met oude bekenden via Facebook? Het is ook leuk om te zien hoe Overdinkel er in het verleden uit heeft gezien."

De pagina is te vinden als 'Oud Overdinkel' op facebook.

Meer berichten