De KunstRuilKast van Willemien van Gurp staat centraal tijdens de kunstroute in Losser.
De KunstRuilKast van Willemien van Gurp staat centraal tijdens de kunstroute in Losser.

Oproep aan kunstenaars: doe mee aan KunstRuilKast in Losser

Kunstenaars Losser roept kunstenaars om mee te doen aan het project de KunstRuilKast van Willem van Gurp. De kunstenaars worden uitgenodigd om iets te komen ruilen. Dat kan een maand lang.

Losser – Losser staat op zondag 13 mei voor de zestiende keer in het teken van de beeldende kunst. Publiek geniet op dertien locaties van uiteenlopende vormen van beeldende kunst, van in totaal 26 kunstenaars. Sinds vorig jaar is de Kunstroute gecentreerd in Losser. Voor een betere herkenbaarheid en duidelijkheid naar de bezoekers toe is daarom gekozen voor een nieuwe naam waaronder deze route vindbaar zal zijn op internet: www.kunstenaarslosser.nl.

Jaarlijks is er sprake van een project. Dit jaar is het een project van Willemien van Gurp, kunstenaar uit Deventer. Ze presenteert hier haar rondreizende KunstRuilKast. Een initiatief waarbij het gaat om het Ruilen van Kunst en de Kunst van het Ruilen. Dit project is van Gurp gestart met honderd kunstwerken van haar eigen hand. Na inmiddels vijftig ruilingen met gelijkwaardige werken van verschillende kunstenaars, heeft dit reeds veel diverse kunststukken opgeleverd. "Het met elkaar ter plekke ruilen geeft iets moois, je zet jouw kunstwerk de wereld in en je neemt een ander kunstwerk mee naar jouw eigen huis," vertelt Van Gurp.

Kunstenaars Losser wil graag professioneel beeldend kunstenaars uitnodigen om ook iets te komen ruilen. De kunstenaars kunnen eerst een lezing van Willemien van Gurp bijwonen om meer over dit project te weten te komen, kennis te maken met andere kunstenaars en worden vanaf dat moment ook al direct in de gelegenheid gesteld kunstwerken te ruilen.

Deze KunstKast zal vanaf 28 april een maand lang in kulturhus 't Lossers Hoes blijven staan en biedt gedurende deze periode ook nog mogelijkheid tot het ruilen van kunst.
Op zaterdag 28 april is in 't Lossers Hoes de lezing en het eerste ruilmoment. Dat start om 11.00 uur en duurt tot maximaal 12.30 uur. Wie wil deelnemen, kan zich tot 12 april aanmelden via info@kunstenaarslosser.nl. Meer informatie is te vinden op

www.kunstenaarslosser.nl/project

Meer berichten