De zonsopgang, prachtig vastgelegd door onze weerman Tonny Morsink.
De zonsopgang, prachtig vastgelegd door onze weerman Tonny Morsink. (Foto: Tonny Morsink)

Tonny's weerbericht: 'maart, wat roert ge uwe staart!

Weerliefhebber Tonny Morsink uit De Lutte maakt wekelijks het weerbericht voor Nieuwe Dinkellander aan de hand van een weerspreuk. Deze week:

'Maart, wat roert ge uwe staart! Ieder is verkouden, hoest en kucht en snakt naar zachte, reine lucht'

"'Komende week licht wisselvallig lenteweer met vanaf woensdag tijdelijk afnemende neerslagkansen. Toch later weer kouder?
Dinsdag wordt het een paar graden frisser. De reden is dat de wind meer uit westelijke richtingen komt te waaien. Daarnaast lijken de wolken de overhand te houden met kans op een enkele bui. Het dagmaximum heeft de moeite om de 10 graden te halen. Woensdag stabiliseert het weer zich! Op nadering en later passage van een hogedrukimpuls neemt de kans op neerslag van betekenis verder af. De zon krijgt meer speelruimte terwijl het kwik weer in de dubbele cijfers uitkomen van 12 tot 15 graden. En vooreerst lijken de koude nachten van het weermenu te zijn gehaald door moeder natuur.
Met nachtelijke minima van 3 tot 6 graden lijkt ook gladheid tot het verleden te behoren. Of dit ook nog geldt voor aankomend weekend? De laatste paar runs lijken in te zijn voor weer een terugval van de temperatuur met 's nachts terugkeer van lichte vorst terwijl overdag het kwik moeite krijgt om de 5 graden te gaan halen. Het is voor weerbegrippen nog ver weg over de horizon, maar het is een goed idee om dit eens te gaan volgen. Het zal me niks verbazen dat we na een relatief warm lenteperiode weer terugvallen naar een koude noordoostelijke stroming vanaf begin volgde week. Dit zou precies passen in het huidige weerbeeld."


www.mijneigenweer.nl/weerstationdelutte

Meer berichten