Foto: Karin Strijker

Vrolijk weerzien op reünie de Wegwijzer

Losser – Feest op Daltonschool de Wegwijzer: de school bestaat vijftig jaar en daarom was er een reünie. Zo'n driehonderd mensen meldden zich aan. 

Cateraar Michjon voorzag de school binnen van een prachtige bar en buiten stond een gezellige foodtruck op het plein. De hal was feestelijk aangekleed met rijen ballonnen en in de lokalen waren zitjes gecreëerd.

Deelnemers uit heel het land en zelfs voor even terug uit het buitenland, deelden enthousiast hun verhalen bij de fotoborden en digitale fotopresentatie. Na een korte opening van directeur Michelle Homburg nam oud-leerkracht van het eerste uur Herman Snippers het woord en vroeg aandacht voor de eerste jaren, onder directeur Jan Derksen, door een aantal anekdotes. Herman opende vervolgens officieel het feest samen met Maud Olde Heuvel, die nog maar een aantal jaar geleden de school heeft verlaten, het feest.

De sfeer op de reünie was geweldig. DJ Marlon verzorgde de muzikale omlijsting met jaren '70-hits tot nu en het huidige leerkrachtenteam loopt rond met hapjes en draait mee achter de bar. Veel mooie gesprekken, bijzondere ontmoetingen, de aanwezigheid van veel (oud) leerkrachten en zelfs enkele complete klassen zorgden voor een geslaagd feest.

Aan alle details is gedacht door de organisatie. Zo waren er speciale wegwijzermunten voor de drank en sierde op de bierviltjes het schoolgebouw dat door velen als aandenken ook meegenomen wordt naar huis. Bezoekers gingen vrolijk en dankbaar naar huis. "Tot over 25 jaar!" zwaaiden velen elkaar gedag.

Basisschool De Wegwijzer staat in de week van 23 tot en met 26 april uitgebreid stil bij het 50-jarig bestaan met de kinderen. Woensdag 25 april zijn inwoners van de wijk van harte welkom in en om het schoolplein voor het meevieren met de festiviteiten. 

Meer berichten