Zojuist onthuld: 't Lossers Hoes

De nieuwe naam van kulturhus Losser is 't Lossers Hoes. Die werd vrijdagmiddag onthuld door de burgemeester.

Losser – Het was een feestelijk moment, het onthullen van de nieuwe naam van kulturhus Losser. Het gebouw is nu geen gemeentehuis meer, maar een kulturhus waar een heleboel organisaties onder een dak huizen, waaronder de gemeente.
Het gebouw is al in gebruik, maar moest nog een naam krijgen. Daarvoor werd een wedstrijd uitgeschreven. 201 mensen deden een suggestie.

Die waren in zeven categorieën in te delen: namen met het woord Dinkel erin, dorp, Losser, noaber, ons, samen en overige namen. Maar liefst 20 procent van de inzendingen had het woord Losser in de naam, vandaar dat uit die categorie een naam is gekozen. Dat werd 't Lossers Hoes.

Burgemeester Kroon legde uit waarom: "Het is afgeleid van het los hoes, een gebouw waar iedereen onder een dak woonde. Een mooie vergelijking met ons kulturhus. Ook doet het het oorspronkelijke idee van de architect van het gemeentehuis aan; architect Theo Verlaan heeft destijds zijn ontwerp ontworpen met een los hoes in gedachten. Bovendien geeft 't Lossers Hoes de gedachte goed weer: een huis voor de héle gemeenschap."

De nieuwe naam werd onthuld door het verwijderen van een spandoek. Helaas bleef het laatste stukje hangen waardoor er Lossers Hoes stond. De apostrof en de T horen er echter wél bij.


Meer berichten