Musical in teken Vastenactie op drie Losserse basisscholen

Op drie katholieke basisscholen in Losser werd vanuit de Vastenactie een musical opgevoerd: dat gebeurde op de Martinusschool, de Wegwijzer en de Verrekijker.

Losser - Alle kinderen van de scholen verzamelden zich in de grote hal van hun school en genoten van deze bijzondere voorstelling.

Alle katholieke scholen van Losser en Overdinkel gaan zich dit jaar wederom inzetten voor het project van de Vastenactie. Tijdens de musical werd op een kindgerichte manier aandacht besteedt aan de problemen van mensen met een handicap. Er werd gezongen, acteert, gedanst en gelachen. De conclusie van het verhaal is dat iedereen een talent heeft en dat iedereen iets heel goed kan, men moet het alleen willen zien.

De musical werd opgevoerd door kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar uit Brabant. Deze kinderen hebben een jaar lang geoefend om tijdens hun hele krokusvakantie deze musical op te voeren in noord- en oost-Nederland. Afgelopen week, in onze krokusvakantie, waren kinderen uit onze omgeving in Brabant en Limburg te gast.

De groep werd begeleid door medewerkers van de Vastenactie. Angelique Steysel gaf uitleg over het project van 2018 in Zambia. Voor de scholen is dit een goede start om met het scholenproject aan de slag te kunnen gaan. Er wordt ook dit jaar weer veel georganiseerd, waaronder sponsorlopen, fancy fairs en kleine klusjes klaren voor een klein bedrag in het vastenspaarpotje.

Meer berichten