Poort Bulten kan wel wat hulp gebruiken. Natuurmonumenten is daarom op zoek naar vrijwilligers. Foto: Natuurmonumenten
Poort Bulten kan wel wat hulp gebruiken. Natuurmonumenten is daarom op zoek naar vrijwilligers. Foto: Natuurmonumenten (Foto: Natuurmonumenten)

Poort Bulten op zoek naar helpende hand

Arboretum Poort Bulten in De Lutte zoekt vrijwilligers.

De Lutte - Natuurmonumenten is sinds 2016 eigenaar van Arboretum Poort Bulten. Een bomenpark waar 2500 bomen en heesters staan, verdeeld over duizend soorten. Het park is elke dag open en vrij toegankelijk. "Het mooie is dat allerlei doelgroepen het park op eigen wijze kunnen beleven. We komen er wandelaars tegen die het de ideale route vinden voor het dagelijks ommetje met de hond maar ook mensen die van ver komen die specifieke bomen zoeken of eens een de enorme mammoetboom van dichtbij willen zien," zegt Simone Damhof, boswachter Communicatie & Beleven.

Voor het beheer en onderhoud zoekt Natuurmonumenten een aantal vrijwilligers met groene vingers voor padenonderhoud, snoei- en maaiwerk. "We willen graag op twee dagen per week met een groep aan het werk en starten in dit voorjaar. Uiteraard is er de mogelijkheid om eerst een dag of dagdeel mee te draaien voordat mensen beslissen of ze 'voor vast' gaan helpen."

Vrijwilligers van Natuurmonumenten werken op basis van een vrijwilligerscontract. Zaken als werkkleding, kilometervergoeding voor woon- werkverkeer en eventuele extra bijscholing zijn allemaal goed geregeld.
Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Frank Winkelhorst, coördinator natuurbeheer, 06 0613092219.

Meer berichten