De laatste uren van Jezus uitgebeeld in een moderne uitvoering: dat is The Passion.
De laatste uren van Jezus uitgebeeld in een moderne uitvoering: dat is The Passion. (Foto: Passion Holten)

Concordia haalt The Passion naar Overdinkel

The Passion komt naar Overdinkel dankzij muziekvereniging Concordia. Een moderne vertolking van de laatste uren van Jezus' leven, ook met moderne muziek.

Overdinkel - Op zondag 18 maart zal Muziekvereniging Concordia in de Gerardus Majellakerk in Overdinkel the Passion vertolken.
The Passion is de moderne vertolking van de laatste uren van Jezus Christus' leven, lijden en opstanding. Het muzikale Bijbelse spektakel in een eigentijds jasje is afgelopen jaren heel bekend geworden door de landelijke aandacht op tv.
Concordia gaat proberen om het gevoel van the Passion over te brengen op de lokale bevolking door het spektakel naar Overdinkel te halen.

In samenwerking met zanggroep Montana worden verschillende moderne en bekende liederen vertolkt die niet alleen het verhaal van Jezus weergeven maar ook het gevoel hierbij creëren. Denk hierbij aan onder meer 'Zing vecht huil bid lach werk en bewonder' en 'Mag ik dan bij jou'. Tevens zingt Diony Rouw nog enkele stukken.

Spreker tijdens The Passion van muziekvereniging Concordia is de bekende Overdinkelnaar Jos in het Veld. Hij boeit op geheel eigen wijze met een vleugje Twents het publiek met het levensverhaal van Jezus Christus. Echter zal Twents niet de enige taal zijn die vertolkt wordt, er wordt namelijk een bijzondere versie van onze vader vertolkt in het Swahili.


Concert bezoeken

Het concert is te bezoeken op zondag 18 maart om 15.00 uur in de Gerardus Majellakerk in Overdinkel.
De entree is gratis en de kerk is een half uur voor aanvang geopend. Na het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie en zelfgemaakte taarten in het Muziekhoes van Concordia.

www.concordia-overdinkel.nl

Meer berichten