"Polonaises niet uitgesloten," aldus het muzikale duo Toon en Toon dat op vrijdag 16 maart optreedt in het nieuwe Dorpstheater in De Lutte.
"Polonaises niet uitgesloten," aldus het muzikale duo Toon en Toon dat op vrijdag 16 maart optreedt in het nieuwe Dorpstheater in De Lutte.

Toon & Toon naar De Lutte: 'Polonaises zijn niet uitgesloten'

De Lutte - Met een uitverkocht huis kende het Dorpstheater in De Lutte op 15 december een droomstart. Meer dan tachtig bezoekers genoten met volle teugen van het concert van de Boeskooltoppers en twee sfeervolle kerstverhalen van Harry Booyink. "In 2018 pakken we de draad weer op met een optreden van het onnavolgbare duo Toon & Toon uit Oldenzaal," vertelt de organisatie.

Op vrijdag 16 maart komen deze twee door de wol geverfde muzikanten met een interactieve show naar het Lutter dorpstheater. "Bekende deuntjes uit een ongelofelijk veelzijdig repertoire worden afgewisseld met schitterende 'anneke dotes' uit het rijke muzikantenleven van Toon Lansink en Toon Reysoo."

Al jaren liepen ze het met voornemen rond om hun muzikale avonturen eens op papier te zetten. Een theatertournee met Toon & Toon? Waarom niet? Aan stof tot inspiratie is bepaald geen gebrek. Wie er naar vraagt, krijgt al snel de ene naar de andere anekdote te horen. 'Op de dag van de langdurige stroomuitval in Haaksbergen in 2005, de sneeuw was die dag in ongelofelijke hoeveelheden naar beneden gekomen, speelden we op een bruiloft in zaal Blankenborgh. Het moest een bruisend feest worden met veel gasten. Maar door het absurde weer zaten we overdag met tien gasten in het schemerdonker bij de open haard.'

Toetsenman Toon Lansink en bassist Toon Reysoo introduceerden in 1995 een nieuwe formule. Om de stemming er meteen goed in te krijgen, ontvingen zij als eerste orkest in de regio de gasten van die avond al bij de deur van de horecagelegenheid. "Dat deed nog niemand op deze manier. Het werkte direct. Na een paar jaar stond bijna elk orkest aan de deur," aldus de twee.

Contact maken met het publiek. Improviserend inspelen op wat ter plekke gebeurt. "Die formule staat nog steeds als een huis. Wie maakt d'r gewoon 'n mooi feestje van, polonaises zijn niet uitgesloten."
De hilarische en droogkomische verhalen in combinatie met bekende liedjes zijn super herkenbaar voor iedereen die bekend is met de befaamde Twentse bruiloften uit de jaren '70, '80 en '90.

Kaarten voor dit concert kosten 5 euro per stuk en zijn te koop bij de balie van dorpshoes Erve Boerrigter. Dat is inclusief een gratis kop koffie of thee bij binnenkomst en een borrelhapje in de pauze. Het optreden begint om 20.30 uur en de zaal is geopend vanaf 20.00 uur. Het aantal kaarten is beperkt en net als de vorige keer geldt ook nu 'Vol = Vol'.

Meer berichten