Een bonte stoet trekt donderdag door Overdinkel: tijd voor de tiende carnavalsoptocht.
Een bonte stoet trekt donderdag door Overdinkel: tijd voor de tiende carnavalsoptocht.

Carnavalsoptocht trekt donderdag door Veldmoezendorp

Overdinkel zet op donderdag 8 februari het carnavalsfeest in onze gemeente in de eerste versnelling. Tijd voor de tiende optocht.

Overdinkel - De basisscholen Het Kompas, Pax Christi en Kindcentrum Ocarina, kinderopvang Humanitas Regio SKE en de jonge moedersgroep verzorgen gezamenlijk voor de tiende keer een carnavalsoptocht door Overdinkel en worden onderweg enthousiast aangemoedigd door ouders, familie en inwoners van Overdinkel en omgeving.

Tijdens de carnavalsperiode zal Overdinkel traditiegetrouw worden omgedoopt tot Veldmoezendorp. De jongste bewoners van Overdinkel komen hierdoor al vroeg in de stemming voor de bruisende carnavalstraditie in de gemeente Losser.

De optocht in Overdinkel zal om 13.15 uur van start gaan langs een feestelijk versierde route. Beide scholen vertrekken vanaf de Hoofdstraat en ontmoeten elkaar op het plein voor 't Trefhuus. De route gaat vervolgens rechtsaf de Dr. Ariënsstraat in. Zo loopt de vrolijke stoet langs het seniorencomplex, via de Pastoor van Laakstraat terug naar de Hoofdstraat, om vervolgens rond 14.00 uur terug te lopen naar hun eigen school.

''Kortom, de carnavalsoptocht belooft weer één groot feest te worden mede dankzij de bijdrage van de prachtige carnavalswagens van de kinderen zelf, maar ook van carnavalsverenigingen de Bokelbulkes en de Veldmuuskes'', zo laat de organisatie weten.

Meer berichten