In De Lutte is er komende carnavalsweekend weer van alles te doen zoals de optocht. Foto: Toma Tudor/Tubantia
In De Lutte is er komende carnavalsweekend weer van alles te doen zoals de optocht. Foto: Toma Tudor/Tubantia

Bomvol carnavalsweekend in De Lutte

Er is tijdens het komende carnavalsweekend in De Lutte van alles te doen. Zo wordt de feesttent die zeventien jaar op het kerkplein werd opgebouwd om de jongeren op te vangen verplaatst naar De Vereeniging. Voor elke doelgroep komt daar een aparte ingang en de residentie wordt aan twee kanten tijdelijk uitgebouwd.

De Lutte - Al die jaren zag de uitbater het aantal feestvierders in de tent op het kerkplein afnemen. Daarom heeft hij een alternatief gezocht en gevonden. ''Ik heb met mijn team kans gezien om het zalencentrum voor aankomend carnavalsweekend in tweeën te delen. Gezinnen met kleine kinderen, hun ouders en opa's en oma's kunnen via de ingang aan de Irenestraat gebruik maken van de achterzaal met het oude café. Overige carnavalsvierders zoals de jeugd en jongeren hebben de grote zaal aan de Dorpstraat ter beschikking met optredens van Feest-DJ Michael", aldus Dennis Nijhuis.

De aftrap van het carnavalsweekend in De Lutte is bij feesttempel Jossie. De Tuffelkeerlkes houden daar op woensdag 7 februari het seniorencarnaval vanaf 18.00 uur. De basisschool viert op vrijdagmiddag het schoolcarnaval met een heuse optocht. Vrijdag 9 februari wordt door De Bosdûvelkes bij De Vereeniging vanaf 18.30 uur 'Happy Fris' gehouden. Deze avond is speciaal bedoeld voor de jeugd vanaf 6 tot en met 14 jaar met gereduceerde prijzen voor frisdrank en vrije entree. Verder zijn er prijzen voor de mooist verklede jongen en meisje. Vanaf 21.30 uur nemen de Wagenbouwers van De Bosdûvelkes bezit van de zaal. Zij hebben hun jongerenbal waarbij jong en oud zijn uitgenodigd.

Zaterdag 10 februari nemen Bosdûvelkes en Tuffelkeerlkes deel aan de optocht in Losser. Daarna is er de Zotte Zoaterdag in De Vereeniging. Tijd om uit te blazen en een feest voor iedereen in De Lutte. Goochelaar Fred-Ric treedt op en er zijn suikerspinnen voor de kinderen. Volkszanger Maikel ten Voorde zorgt samen met Star Light drive-in-show voor een oergezellige carnavalsstemming vanaf 17.00 uur. Zondag gaan alle carnavalsvierders naar Oldenzaal. 's Avonds is er bij Jossie een avond door de Tuffelkeerlkes onder de titel 'Los bij Jos'.

Het grootste spektakel in De Lutte in het carnavalsweekend is de Lutter optocht die om 13.30 uur begint. Vooral voor de kinderen is er vrij baan, maar ook de grotere praalwagens en groepen ontbreken niet. Na de optocht zijn alle cafés geopend en hebben hun eigen muziek waarbij De Vereeniging twee doelgroepen bedient. Munten van de horeca zijn onderling inwisselbaar. De Rosenmontag wordt in De Lutte afgesloten met een feestavond door de Tuffelkeerlkes bij Jossie.

Meer berichten