Bennie Oude Egbrink krijgt de orde opgespeld door graaf Wilbert.
Bennie Oude Egbrink krijgt de orde opgespeld door graaf Wilbert. (Foto: P&P Bosdûvelkes)

Orde van Verdienste Bosdûvelkes voor Bennie Oude Egbrink

Bennie Oude Egbrink heeft de veertigste Orde van Verdienste van de Bosdûvelkes ontvangen. ''Een vrijwilliger in hart en nieren, op wie je altijd een beroep op kunt doen,'' aldus voorzitter Mike Oude Hampsink van de carnavalsvereniging.

De Lutte - ''Er zijn heel veel mensen in ons dorp die belangeloos bijdragen aan de leefbaarheid van De Lutte. Met de orde onderstrepen we het belang daarvan en uiten onze waardering'', zo laat de voorzitter van de vereniging uit De Lutte weten. ''Deze man is al heel wat jaren actief binnen de Lutter dorpsgemeenschap. Hij bekleedde tal van bestuursfuncties in het verenigingsleven waarvan meerdere keren als voorzitter. En nog steeds. Hoewel hij niet graag op de voorgrond treedt, is hij altijd zichtbaar.''

De naam van Bennie werd bekend gemaakt tijdens de laatste van vier galavoorstellingen in De Lutte. Oude Hampsink benadrukte het belang van vrijwilligers voor de gemeenschap. "Dan denk ik niet alleen aan de mensen aan wie ik deze onderscheiding jaarlijks uit mag reiken, maar bijvoorbeeld ook aan de meer dan honderd vrijwilligers die deze gala's in ons dorp mogelijk maken."

De Orde van Verdienste wordt al sinds 1978 uitgereikt door De Bosdûvelkes. De erkenning valt een persoon, groep personen of vereniging ten deel die zich gedurende langere tijd geheel belangeloos inzet voor de samenleving van De Lutte.

Meer berichten