Logo nieuwedinkellander.nl


De Losserse hoogheden maken er weer een groot feest van met de 55-plussers tijdens het seniorencarnaval in ’t Spoortje.
De Losserse hoogheden maken er weer een groot feest van met de 55-plussers tijdens het seniorencarnaval in ’t Spoortje.

55-Plussers maken groot feest van Seniorencarnaval Losser

Alle 55-plussers zijn welkom op de seniorenmiddag die op zondag 4 februari wordt gehouden in café 't Spoortje.

Losser - In carnavalskringen is het getal 11 bijna heilig, vandaar dat dit seizoen in het teken staat van het jubileumgetal 55. De Commissie Seniorencarnaval Losser, bestaande uit regisseur Paul Hendriks, Jan Riesewijk en presentator Wim Pothoven, doen hieraan natuurlijk mee. De drie doorgewinterde carnavalisten organiseren in dit feestjaar wederom de carnavalsmiddag voor 55-plussers.

De zaalindeling is, tot genoegen van menigeen, vorig jaar wat aangepast. Deze stap was niet mogelijk geweest zonder medewerking van de altijd enthousiaste uitbaters Erwin en Ilse van café 't Spoortje. Beiden doen er ook nu samen met een team van carnavalsvrijwilligers en eigen mensen, alles aan om de grote zaal om te toveren tot een waar feestpaleis.

Omtrent het programma is men toch altijd nog wat voorzichtig. Eén vaste waarde staat: de muzikale begeleiding door Gert Ekkelboom. "Zijn unieke en warme klanken sluiten naadloos aan bij het karakter en de rijke traditie van het evenement," aldus de commissieleden. "Waar zouden we zijn zonder hem? Daarnaast trakteert Gert ons met zijn zoon Gerben op een mini-concert. En natuurlijk ontbreekt de ruimte om te dansen niet," verzekeren de CSL-mannen. "Een buut hoort erbij, net als de kleine en grote dames van de Martiniwichter."

De beide dansgroepen presenteren hun nieuwste shows. "Vanaf de eerste editie in de jaren '90 doen ze al mee. Voor menigeen is dit optreden telkens toch de feestelijke opmaat naar het grote carnavalsweekend."

Jubileumprins Brain van Losser met adjudanten en begeleiding zijn present, maar ook de jongerenprins van JKL met z'n gevolg, het jeugdprinsenpaar samen met carnavalssymbool 't Aöske: allemaal zijn ze erbij, net zoals jet Bösselkwintet.

Met trots meldt het organiserende trio erin te zijn geslaagd om, als jubileumgeschenk en op veler verzoek, opnieuw de Twentse Toppers vast te leggen. "Deze drie heren, ware toppers in hun vak, staan garant voor een onvergetelijk optreden in onze 55-plusfeesttempel," aldus de trotse Paul, Jan en Wim van de Gaffel Aöskes. "Het mag duidelijk zijn: feest alom. Het Amsterdamse lied tot slot is, het hoort eigenlijk ook zo, voorbehouden aan onze gastheer-kastelein en zanger Erwin Berge. Hij is er klaar voor, verzekerde hij onlangs nog."

Het seniorencarnaval wordt gevierd op zondag 4 februari vanaf 13.00 uur in café 't Spoortje. De toegang is gratis. Koffie, cake en hapjes worden aangeboden. Wie meer informatie wil, kan terecht bij Paul Hendriks via 053 5388368.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox