Er is van alles te beleven in het arborteum tijdens de Scharrelkids-doedag van het IVN.
Er is van alles te beleven in het arborteum tijdens de Scharrelkids-doedag van het IVN.

Scharrelkids-doedag in Poorbulten met de winter als thema

Kinderen zijn weer welkom in arboretum Poortbulten tijdens de Scharrelkids-doedag. Allerlei activiteiten in de natuur voor kinderen.

De Lutte - De doedag wordt gehouden door de IVN-afdelingen van Losser en Oldenzaal op zondag 4 februari. Het thema is de winter. De dag is bedoeld voor kinderen van ongeveer 5 tot ongeveer 12 jaar in gezelschap van (groot)ouders of verzorgers. Tussen 11.00 en 12.30 uur kan gestart worden met de activiteiten, om 14.00 uur is het afgelopen.
Verschillende activiteiten zullen worden aangeboden. Er is een speurtocht waarbij er iets geleerd kan worden over vogels die bij een grote voedertafel komen, er kan gespeurd worden naar diersporen en een stok kan worden versierd met allerhande materialen die onderweg gevonden worden. Dat kunnen bijvoorbeeld veertjes, mooie vruchten of bladeren zijn. Knutselaars onder de jonge gasten mogen boterhamhouders voor vogels maken. Ook is er weer de mogelijkheid om broodjes te bakken. Bijzonder is dat er gelegenheid is om te leren hoe je zelf vuurtje maakt zonder gebruik van een lucifer of aansteker.

Aanmelden

De Scharrelkids-doedag is op zondag 4 februari vanaf 11.00 uur. Opgave voor de Scharrelkids-doedag met vermelding van het aantal personen is verplicht. Dat kan op e-mailadres ivn.losseroldenzaal@gmail.com.

Meer berichten