Filmproject voor huurders Domijn

Losser- Woningcorporatie Domijn komt dagelijks huurders tegen die op een bijzondere manier kleur geven aan hun straat of buurt, en is benieuwd naar hun verhalen. In het project 'Minikronieken – Voel je Thuis' maken huurders van de corporatie een filmportret van mensen uit hun wijk met als belangrijkste vraag: 'Wat maakt dat jij je thuis voelt?'. De corporatie roept huurders op zich te melden als verteller óf filmer.

'Minikronieken – Voel je Thuis' is een project voor en door huurders van Domijn. Huurders die wonen in Enschede, Haaksbergen en Losser maken filmportretten van buurtgenoten. Zij kunnen zich aanmelden om hun bijzondere verhaal te vertellen, of om het te filmen. Daarbij worden zij tijdens dit project opgeleid tot beginnende filmmakers. 'Voel je Thuis' vormt de rode draad in het project.

De deelnemers worden begeleid door professionele filmmakers. De deelnemers leren in vijf dagdelen interviewen, storytelling, creatief filmen met een smartphone en monteren op de computer. Met deze technieken leggen zij het levensverhaal van de verteller vast. De films worden op zondag 29 april getoond, tijdens een feestelijke première. Na het project zijn de filmers in staat om zelfstandig films te maken.

Huurders van Domijn kunnen zich opgeven als filmer of verteller. Deelname aan het project is gratis. Meer informatie en aanmelden kan via www.minikronieken.nl/domijn. Aanmelden kan nog tot en met zondag 4 februari. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers.

Meer berichten