Logo nieuwedinkellander.nl


Losserse verenigingen gaat op 16 september de straat op in het kader van De Grote Clubactie. Foto: Geert van Erven
Losserse verenigingen gaat op 16 september de straat op in het kader van De Grote Clubactie. Foto: Geert van Erven

Losserse verenigingen de straat op

LOSSER - De Grote Clubactie gaat dit jaar van start op zaterdag 16 september. Leden van verenigingen uit Losser gaan langs de deuren om loten te verkopen.

Ze doen mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Clubs gebruiken de opbrengsten vooral voor materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding. 80 Procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

De Grote Clubactie bestaat dit jaar 45 jaar. ''Vanaf het begin draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland'', zo melden ze zelf. ''Jaarlijks nemen bijna zesduizend verenigingen deel aan de Grote Clubactie, zo'n 225.000 leden gaan de straat op om loten te verkopen voor hun club. Inwoners van Hengelo kunnen ook dit jaar de clubs uit hun omgeving weer steunen. Net als voorgaande jaren bedraagt de hoofdprijs 100.000 euro en zijn er vele andere prijzen te winnen, waaronder een auto.''

Directeur Frank Molkenboer: "Vele vrijwilligers en leden zetten zich in om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. Vaak zijn de leden nog jong. Zij hebben een intrinsieke motivatie nodig om op pad te gaan voor hun club. Koppel er een beloning aan en kinderen worden enthousiast. Wij zeggen niet voor niets: Jong geleerd is oud ook nog doen. Jonge leden van nu krijgen later misschien een functie in een commissie of bestuur van een club."

Dit jaar doen in Losser de volgende clubs mee:

-AJC 96
-Combinatie 64
-Algemeen Drum- en Trompetterkorps D. Tukkers
-Carnavalsvereniging De Veldmuuskes
-Zwemclub Losser- Z.C.L.
-Volley'68
-Algemene Gymnastiekvereniging
-Concertvereniging Sempre Crescendo
-Judo Losser
-KVV Losser
-Hockeyclub Losser

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox