Logo nieuwedinkellander.nl


Laptop voor Esmee, Jelle, Abas, Wout en Thomas uit Losser

LOSSER - Esmee de la Combé, Jelle van der Heide, Abas Khanlarov, Wout Kuiper en Thomas Tijman uit Losser hebben in de eerste week van hun nieuwe studie BOL4 Bouwkunde aan het ROC van Twente een mooie opsteker. Zij en nog eens ruim negentig medestudenten werden allemaal verrast met een gloednieuwe laptop. Het is een presentje van het Twentse samenwerkingsverband HBOJobscore/BouwTalent. De bouwsector draait als nooit tevoren en schreeuwt om vaklieden. HBOJobscore/Bouwtalent (samenwerkende ondernemingen in de bouwsector) steekt daarom veel energie in het werven van nieuwe bouwstudenten èn het voorkomen van vroegtijdig afhaken van studenten. Daarom werd de studierendementsprikkel bedacht: mooie beloningen voor het feit dat jonge mensen kiezen voor een bouwopleiding èn dat ze die opleiding ook voltooien.

Dit jaar reikt directeur R. Herman van HBOJobscore/BouwTalent bijna 100 laptops uit aan studenten van het ROC van Twente in Rijssen (14 stuks) en Hengelo (83 stuks). Voor de sector is dat aantal bemoedigend: het zijn er substantieel meer dan in voorgaande jaren. Al is het nog altijd niet genoeg om aan de grote vraag naar goed opgeleid personeel te kunnen voldoen. 'Daarom blijven we flink investeren in het promoten van de bouwsector, het enthousiasmeren van jongeren – en overigens ook zijinstromers – voor de bouw en het voorkomen dat studenten na een of twee jaren stoppen met de studie', aldus Herman.

De laptop in het eerste jaar van de BOL4 opleiding is een soort beloning voor het feit dat de studenten voor de bouwopleiding hebben gekozen. Ze mogen de computer houden als ze hun studie voltooien. Haken ze eerder af, mogen ze de laptop voor de restwaarde aanschaffen. In de komende studiejaar krijgen de studenten ook nog een veiligheidspakket met onder meer een jas, helm en veilig schoeisel voor op de bouw en in het derde jaar draagt HBO Jobscore/BouwTalent bij in de kosten van een buitenlandse werkweek.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox