Logo nieuwedinkellander.nl


Veel te doen tijdens open monumentendag

LOSSER - De gemeente Losser doet tijdens open monumentendag op zaterdag 9 september ook mee. Het thema is dit jaar boeren, burgers en buitenlui. Wat is er in onze gemeente te doen?

De aftrap vindt plaats op vrijdagavond 8 september om 19.30 uur op Erve Teussink. Zie een verhaal elders in deze Nieuwe Dinkellander.

De volgende monumenten zijn 9 september geopend van 11.00 tot 16.00 uur:

-Steenfabriek De Werklust: Om 13.00 en om 15.00 uur zijn er rondleidingen om te laten zien hoe hier vroeger op ambachtelijke wijze de Ossestenen werden geproduceerd.

-Martinustoren: Er zijn gidsen aanwezig die doorlopend rondleidingen verzorgen, waarbij ook de toren beklommen kan worden.

-H. Maria Geboortekerk: In deze kerk wordt extra aandacht gevraagd voor de gebrandschilderde ramen en de apostelbeelden. Op geregelde tijden zal het orgel worden bespeeld. Om 12.00 en om 14.00 uur geeft Carlo van den Beld een concert, dat steeds 45 minuten duurt.

-Protestantse kerk en Aleida Leurinkhuis: Er zijn gidsen aanwezig om alles te vertellen over de geschiedenis van het ruim tweehonderd jaar oude kerkgebouw. Hier zal Harold Vriesema het uit 1725 stammende Martensorgel regelmatig bespelen. Hij is ook graag bereid over het orgel te vertellen.

-Syrisch Orthodoxe klooster: In het klooster St. Ephrem de Syriër in Glane is er om 14.00 uur een rondleiding.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox