Logo nieuwedinkellander.nl


'Bridge een fantastisch spel dat echt iedereen kan leren'

LOSSER - ''Het bridgevirus grijpt steeds meer om zich heen. In Losser is dat niet anders. Jaarlijks leren steeds meer dorpelingen de kneepjes van dit edele kaartspel'', aldus de Losserse Bridge Club die daarom elk jaar via een cursus voor beginners het bridgen te leren kennen.

''Slechts een klein beetje kennis van kaarten is nodig om de voornaamste regels van dit leuke gezelschapsspel in twaalf lessen onder de knie te krijgen'', alduis LBC.

Op dinsdagmiddag of woensdagavond kunnen de nieuwe cursisten aan de slag in Erve Kraesgenberg, tevens de accommodatie waar de vereniging haar onderkomen heeft. De kosten van de cursus bedragen 90 euro, waarbij alle lesmateriaal is inbegrepen. Docent en schrijver van het cursusboek is Henk Klaver.

De LBC heeft de afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met Klaver': ''Veel nieuwelingen hebben zich direct aangemeld bij de club en konden na een jaar al met mensen van eigen niveau meedoen aan de competitie op dinsdagmiddag (circa vijftig deelnemers) of woensdagavond (circa tachtig deelnemers). Respectievelijke aanvangstijden zijn 13.30 en 19.30 uur.''

De club kent een contributie van 40 euro per seizoen en heeft op beide dagen nog ruimte voor nieuwe leden. Voorzitter Theo Wigger benadrukt dat de gezelligheid bij de LBC voorop staat. ''Dat is ook een van de redenen dat wij ons niet bij de nationale bond hebben aangesloten waar strenge richtlijnen gelden. Dat wil niet zeggen dat wij ons niet aan de regels houden. Voor ons is het belangrijk dat de mensen in een ontspannen sfeer leuk met elkaar spelen. Gebleken is dat onze leden zich daarbij ook het prettigst voelen. Zij die toch meer willen kunnen deelnemen aan een van de vele toernooien die onze regio rijk is."

Wigger: ''Bridge is een fantastisch spel is dat echt iedereen kan leren. Bij ons speel je allemaal op je eigen niveau met een vaste partner. Daarin onderscheidt bridgen zich van de meeste andere kaartspelen. Andere verschillen zijn dat je bij bridgen de slagen, die je wilt halen door te bieden, van tevoren moet aangeven en dat je zelfs met een slechte kaart in de hand kunt winnen.''

Nieuwe leden of cursusdeelnemers kunnen telefonisch of per e-mail contact opnemen met Annet van Aartsen (secretaris LBC): 053-5385015 - hansannetvanaartsen@home.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox