Logo nieuwedinkellander.nl


Leed wat draagbaarder maken met stichting N.I.C.O.

LOSSER - Oud-Lossenaar Willem van Telgen heeft de stichting N.I.C.O. opgericht. Het N.I.C.O. staat voor Nabestaanden Initiatief Centraal Organiseren en beoogt een ANBI (algemeen nut beogende instelling) te zijn.

De letters staan tevens voor de naam Nico, de geadopteerde zoon van Willem en zijn vrouw Truus die in november 2015 op 24-jarige leeftijd plotseling is overleden. Door de culturele nalatenschap van hun zoon ontstond het idee om voor, door en vooral ook met vrienden en nabestaanden de stichting op te richten.

''Als een jong kind komt te overlijden en daarmee een leegte nalaat, zou het voor een ieder mooi zijn dat door middel van het ontwikkelen van initiatieven voor die groep hun leed wat draagbaarder kan worden gemaakt'' zo laat Willem weten.

De Nederlandse stichting zal per regio te werk gaan. Willem: Als noabers in Twente tot naburen elders in Nederland.''

Het N.I.C.O. zet zich in, helpt mee met het in het leven roepen van onder meer verenigingen van vrienden van de stichting en staat deze ten dienste, om zo hun regionale gezamenlijke doel te bereiken. ''Ouders, nabestaanden, maar vooral ook de omstanders zullen op die manier positief actief betrokken blijven. Men blijft met elkaar in gesprek en de naam van het kind zal men gewoon noemen. Hierbij helpen de initiatieven op multicultureel vlak of het nu gaat om sport, film, muziek, toneel een ieder kind heeft wel iets cultureels in zich'', aldus Willem. ''Met uitspraken als 'het kind had het in zich, maar het mocht niet zo zijn' kan een nabestaande niets. Het betrekken van omstanders vooral juist na de eerste rouwperiode voorkomt dat mensen in het verdriet blijven hangen. Vooral het blijven uitspreken, want als de naam niet meer wordt genoemd, is je kind pas echt weg.''

''Nabestaanden vallen soms in een diep gat. Wj van Het N.I.C.O. willen hen helpen met de verwerking hiervan door middel van onder meer advies en ondersteuning en hen zo een stapje in de juiste richting helpen'', zo laat het N.I.C.O. weten dat ook een eigen website heeft met het adres: www.nabestaandeninitiatief.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox