Breughelcolumn Sandra Tiethoff: Brueghel zichtbaarder en muzikaler dan ooit!

LOSSER - Elke week tot aan het begin van het begin van het Brueghel Festijn schrijft Sandra Tiethoff namens het bestuur een column. Deze week de vijfde aflevering:

Het Brueghel Festijn maakt al 33 jaar deel uit van het DNA van Losser. Het festijn blijft zich steeds ontwikkelen en vernieuwen.
Iedereen die mij kent, weet dat ik wel een beetje gek ben op roze en bling bling. Het kan mij niet gek genoeg. Toen ik op de koffie ging bij Sylvia Grunder van café 't Wiefke ging mijn hart sneller kloppen. 't Wiefke gaat roze… en hoe!

De roze liefhebster mag los gaan zaterdag op de 'faute-roze-zomer surpriseparty'. De best in het roze verklede persoon krijgt zelfs een prijs. Marga Bult gaat zeker een groot feest maken van deze 'faute party'. Een vakvrouw is het, met een mega groot roze hart.

Schrijven we geschiedenis tijdens deze 33ste Brueghel?
Lukt het ons om jaarlijks een roze Bruegheldag te maken? Net als de roze Tilburgse kermisdag en de roze woensdag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Lijkt mij best wel leuk.

Na mijn bezoek aan Sylvia zit ik wel met het liedje 'Vaya con dios' van The Cats in mijn hoofd. Zij heeft de tributeband Cats in the House weten te strikken. Deze achtkoppige band brengt alle grote hits van The Cats ten gehore en dat doet de band op de Brinkstraat op zondag 3 september. Ik heb ze opgezocht op internet. Jeugdsentiment, ik kan ze allemaal meezingen. Echte Catsfans en mensen van die generatie gaan een super middag beleven daar.

Bezit Losser muzikaal DNA?
Jazeker, want muziek is er volop tijdens de Brueghel, midden in het hart van Losser. Echte Losserse talenten met een superband als The Euros en Triple Nix zijn erbij. Maar ook de Twentse Toppers. Ongekend goed zijn ze allemaal.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Grenslandkapel. Want 'im herzen nur die blasmusik" gaat zeker niet ontbreken tijdens Breughelzondag.
Ook vele grenslandkapelfans (groupies) weten elk jaar weer te genieten van deze stimmungsmusik. En de Oostenrijkfans krijgen gelijk weer heimwee naar hun vakantieland. Ik zeker wel... waan mij altijd terug naar mijn favoriete vakantieland. Mein Tiroler Land.

Brueghel DNA: ontmoeten, muziek, sport, cultuur maar vooral heel veel gezelligheid.
Heden en verleden komen bij elkaar, ook in de muziek!

Meer berichten