Michael Sijbom zet voetstappen Brueghel Festijn

LOSSER - Oud-burgemeester Michael Sijbom blijft voor altijd verbonden aan Losser. Zijn voetstappen worden namelijk bijgeplaatst op het het Brueghelpad.

Vele in beton gegoten voetstappen van markante Lossenaren, die veel betekend hebben voor de gemeenschap, gingen hem al voor.

Met de onthulling van de voetstappen wordt op 31 augustus het Brueghel Festijn, zoals de nieuwe naam wordt, officieel geopend. Het feest duurt tot en met 3 september.

De voetstappen van Sijbom zijn afgelopen week in het diepste geheim geplaatst bij aannemersbedrijf Klaver. Eigenaar Brian Klaver zorgde er weer voor dat ook deze voetstappen perfect in het beton werden gegoten.

Sijbom was zichtbaar onder de indruk. Sterker: ''Dit is voor mij een emotioneel moment'', vertelt hij tegen de Nieuwe Dinkellander. ''Het klinkt wellicht als een cliché, maar als ik over heel wat jaren met mijn kleinkinderen in Losser ben, kan ik zeggen dat dit de voetstappen van opa zijn.''

Sijbom zegt verrast te zijn toen voorzitter Michael Haan van het Brueghel Festijn hem vroeg of hij jaar de voetstappen wilde zetten. ''Ik heb heel veel mooie herinneringen aan Losser. En dat deze herinneringen met de voetstappen ook nog eens fysieke herinneringen worden, maakt het nog meer bijzonder'', aldus Sijbom.


Lees het hele interview met Sijbom in het speciale bijlage over het Brueghel Festijn die op dinsdag 29 augustus verschijnt in de Nieuwe Dinkellander.

Peter Koehorst
Meer berichten