• Alles
  • (17)
    Algemeen
  • (1)
    Sport
  • (1)
    Muziek

Literatuurfestival

zondag 27 januari 10:00 uur

Foto:

Vergeet niet te noteren in de agenda: het Literatuurfestival in het Lutterzand staat op zaterdag 26 en zondag 27 januari op het programma.

Het is de eerste editie van dit festival waar twee dagen lang bekende internationale schrijvers vertellen over hun werk en hun boeken.

Beroemde auteurs als Jaap Scholten, Frank Westerman, Frank Krake en Elsbeth Etty (die de biografie over Willem Wilmink schrijft) ontvangen de bezoekers in verschillende locaties waaronder Erve Beverborg, Jan Wesselinkhoes, Florilympha en De Lutte Hutte.

De gasten rouleren en worden met huifkarren en andere bijzondere middelen vervoerd. ''Er is voldoende gelegenheid om buiten het programma om te praten met de schrijvers en boeken te laten signeren, onder meer tijdens de feestavond of met de lunches'', zo laat de VVV weten. Naast de beroemde auteurs treden ook andere schrijvers op en wordt het festival aangekleed met muziek en andere kunstvormen.

Literair Festival Lutterzand moet schrijvers en lezers uit Nederland en Duitsland verbinden. Dit is de missie van eigenaar Dorine Holman van het Schrijvershuisje in De Lutte. Zij is de geestelijke moeder van het festival.

''Het festival is bedoeld voor Nederlandse en Duitse literatuurliefhebbers'', accentueert Holman. Ze werkt samen met de Universiteit van Münster, die een grote faculteit Nederlands heeft. Holman ziet het dichterbij elkaar brengen van Nederland en Duitsland als een doel. ''Er zijn culturele verschillen tussen de landen. Mijn boodschap is: accepteer deze, zie ze als leuk en interessant. Vergeet de vooroordelen. Zoek overeenkomsten, want die zijn er ook. Op Het Lutterzand kunnen we met elkaar in gesprek en bruggen slaan."

Zowel zaterdag 26 als zondag 27 januari begint het festival om 10.00 uur.


deel deze activiteit

Locatie

Restaurant Florylimpha
De Lutte
Lutterzandweg 16
7587LH


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.