• Alles
 • (2)
  Overig
 • (3)
  Algemeen
 • (2)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Muziek

Jan Riesewijk naar Erve Boerrigter

donderdag 29 augustus 20:00 uur

Foto: Stefan Schipper

De Lutte - Hij laat zijn populaire alter ego Kardinaal Schötelkaamp die avond thuis in Losser. Wat de bezoekers van het Lutter Dorpstheater dan wel kunnen verwachten tijdens de voorstelling die Jan Riesewijk op vrijdag 20 september in dorpshoes Erve Boerrigter geeft? Een avondje met Twents dialect, gedichten, accordeonmuziek en een enkele korte conference.

De programmeurs zijn er trots op dat ze Riesewijk hebben kunnen strikken voor het Dorpstheater. ''Met zijn gortdroge humor is hij een graag geziene gast op de lokale carnavalsgala en andere bijeenkomsten in het dorp van de Hellehond die een vrolijke noot nodig hebben'', zo laat het theater weten.

Volgende maand verzorgt hij met de overige leden van het theater- en muziekgezelschap Tweeduuster een aantal try-outs van de voorstelling In de tied. Een programma met 'mooie leedkes en gezellige vertelsels in de modersproake'. De première van deze voorstelling vindt in oktober plaats in De Kleine Willem in Enschede.

In de aanloop naar dat feestelijke moment komt Riesewijk op 20 september nu dus in zijn eentje naar De Lutte met een programma dat voor zijn doen behoorlijk serieus is. ''k moet het alleen doen", meldt Jan. ''Ik neem alleen mijn accordeon mee."

Waar hij als cabaretier en als kardinaal Schöttelkaamp de lachers moeiteloos op zijn hand weet te krijgen, laat Riesewijk zich nu van een andere kant zien. Een uitdaging die hem trekt. ''Ik vind het juist mooi om eens iets anders te doen." Om die reden laat hij de typetjes waar hij bekend mee is geworden, ook thuis, benadrukt Riesewijk. Naast de serieuze onderdelen blijft er natuurlijk ook nog wel wat te lachen over. Alles in het tweeduuster (schemer) tussen 'mien schoonmoo Maria en de Heilige Maria' komt aan de orde.

Kaarten voor deze voorstelling (begin om 20.00 uur) kosten 7,50 euro. De voorverkoop begint op donderdag 29 augustus. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van dorpshoes Erve Boerrigter en op de website www.dorpshoes.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Erve Boerrigter
De Lutte
Plechelmusstraat 14
7587am


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.