• Alles
 • (1)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (2)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (1)
  Theater

Ja, zo'n pak hoort er echt bij als je imker bent...

zondag 14 juli 13:00 t/m 17:00 uur

Foto: Leo den Heijer

door de redactie

Meerdere imkers in onze regio doen komend weekend mee aan de landelijke open imkerijdagen.

DE LUTTE - ImkersNederland afdeling Oldenzaal eo stelt drie stallen open voor publiek op zondag 14 juli van 13.00 tot 17.00 uur. de imkers vertellen over het wondere leven van de bijen en ze laten allerlei materialen zien zoals bijenkasten en bijenraten.

Geopend zijn bijenstal Poortbulten in het arboretum in De Lutte, de bijenstal bij NME de Höfte in Oldenzaal en de bijenstal aan de Bentheimerstraat 6a in De Lutte (tegenover het voormalige restaurant de Tankenberg).

Op die laatste locatie is bovendien Groei & Bloei aanwezig om uitleg te geven over planten en insecten. Jan Oldekamp vertelt over de bijenweide en laat diverse bijengewassen zien. Arjan Faber vlecht er bijenkorven en er is honing te koop.

Er zijn nog drie imkers in de regio die meedoen aan de open imkerijdagen. Imkerij Ambrosius aan de Schlehenweg 22 in Neuenhaus (net over de grens, gerund door Nederlanders) doet mee op op zaterdag 13 juli van 10.00 tot 16.00 uur.

Imkerij de Tiethof aan de Tiethofweg 9 in Rossum is op zondag 14 juli open van 11.00 tot 16.00 uur, net zoals imkerij Getkot aan de Tubbergerdijk 6 in Nutter.

De imkers vertellen over hun werk, hoe honing ontstaat en hoe bijen hun raten bouwen.

Het is de tiende editie van de landelijke open dag van de Nederlandse bijenhoudersvereniging.


deel deze activiteit

Locatie

Arboretum Poortbulten
De Lutte
Lossersestraat 68
7587PZ


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.