• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Evenement
 • (3)
  Muziek

Losserse kerkdienst in teken Top2000

zondag 9 december 15:00 uur

Foto:

Sinds enkele jaren worden er in het hele land Top 2000-kerkdiensten gehouden. Ds. Fred Omvlee staat aan de wieg van deze kerkdiensten met popmuziek en op zondag 9 december vertelt hij erover in de protestantse kerk in Losser.

Hij schrijft: "Muziek is al sinds Bijbelse tijden belangrijk in de kerk en voor de geloofsbeleving van mensen. Sinds pakweg zestig jaar is er popmuziek die haaks lijkt te staan op het evangelie. Natuurlijk is er muziek die niet past in de kerk, maar er is opmerkelijk veel muziek die spiritueel, religieus of ronduit christelijk is. Ook in mijn dagelijks werk als dominee bij de marine merken ik en mijn collega's dat popmuziek tijdens de bezinningsdiensten inspirerend werkt voor jonge mensen. Een van de eerste popsterren, Elvis Presley, zong zelf het liefst gospels en was gelovig. Daarom houd ik als Elvis fan al sinds 2002 Elvis-kerkdiensten. Maar er zijn meer sporen van God en Jezus te vinden in de popmuziek: van Beatles tot U2, van Beach Boys tot Coldplay."

De middag begint om 15.00 uur en kost 6 euro. Reserveren: kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl of bel met Wilma ten Bolscher: 053-5383152.


deel deze activiteit

Locatie

protestantse kerk
Losser
Raadhuisplein 2-4
7581ag