• Alles
  • (8)
    Algemeen
  • (1)
    Sport

Inloopmiddag 25 jaar Ons Genoegen

zaterdag 10 november 16:00 uur

Foto:

Toneelvereniging Ons Genoegen uit De Lutte bestaat 25 jaar. Zo'n zilveren jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Zaterdag 10 november kunnen de leden worden gefeliciteerd met het jubileum tijdens de speciale inloopmiddag in thuishaven de Vereeniging.

In 1993 werd in De Lutte, na een inloopavond, een doorstart gemaakt met toneelvereniging Ons Genoegen. De oorspronkelijke vereniging was al opgericht in de jaren '50 van de vorige eeuw. De jaren '80 kenden een sluimert bestaan van de club, wat inhield dat de vereniging beleef bestaan maar geen uitvoeringen kende.

Oud-voorzitter en acteur/regisseur Hennie Swennenhuis droeg in 1993 het oude over aan het nieuwe (veelal jongere) genre acteurs. Ons Genoegen beleefde een hernieuwde vliegende start. In het eerste jaar werden zelfs twee uitvoering op de planken gebracht: 'Circus' en 'Van Ostadestraat'. In al die jaren wisselden de acteurs van oefenruimte tussen Erve Boerrigter, Huifkarverhuur Henk Nijhuis en appartementen Hoge Bavel van Bennie en Ria Welhuis.

De laatste jaren is de vereniging gehuisvest in café/zalencentrum De Vereeniging. Naast de oefenruimte worden in dit etablissement ook de jaarlijkse uitvoeringen voor het voetlicht gebracht.

Feliciteren

Ter gelegenheid van het zilveren jubileum wordt op zaterdag 10 november vanaf 16.00 tot 18.00 uur een informele inloopmiddag gehouden in de Vereeniging.

Hier worden beelden vertoont van de vele uitvoeringen door de jaren heen. De vereniging heeft allerlei beeldmateriaal verzameld van de afgelopen 25 jaar en van de periode daarvoor. Zo kunnen de bezoekers prachtige panelen met foto's uit de (heel) oude doos bewonderen.

Nieuwe voorstellingen

De nieuwe voorstellingen van toneelvereniging Ons Genoegen staan gepland op 5, 6 en 7 april 2019. Kaarten hiervoor zijn vanaf half februari te verkrijgen bij onder meer de VVV in De Lutte.


deel deze activiteit

Locatie

Café/zalencentrum de Vereeniging
De Lutte
Dorpstraat 7
7587AA


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.