• Alles
 • (4)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Cursus-Workshop

CuSo55+: themadag over Europa

vrijdag 20 april 10:15 uur

CuSo55+ Losser bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd op vrijdag 20 april met de Themadag Europa. Deelnemers houden zich dan bezig met de actuele vraag 'Europa waarheen?'

In de ochtend wordt teruggeblikt op 10 jaar CuSo55+ Losser. Vervolgens zijn er sprekers die vertellen over Europa. Directeur van Instituut Clingendael, Monika Sie, bespreekt het thema 'Europa waarheen?' en burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen zoekt het met 'Europa dichtbij: Euregio' dicht bij huis.

Na deze inleidingen kunnen de aanwezigen in twee kleinere groepen zich verdiepen in de thema's 'Europa in de praktijk en 'Euregio in de praktijk'. Wethouder van gemeente Losser Joop Hassink behandelt bij 'Europa in de praktijk' het thema vluchtelingenproblematiek. Monika Sie gaat hier vervolgens op in.

Directeur-bestuurder van de Euregio Christoph Almering houdt bij 'Euregio in de praktijk' een inleiding over economie en werkgelegenheid. Man van de praktijk, Eric Keizers, directeur/eigenaar van ESS, geeft daarna zijn visie hier op. Er is tijd genoeg om vragen te stellen of de eigen visie naar voren te brengen. HERA, een groep enthousiaste vrouwen van diverse nationaliteiten, zorgt voor een lunch.

De Europadag is op vrijdag 20 april van 10.15 tot 17.00 uur in Erve Kraesgenberg in Losser. De kosten bedragen 12,50 euro. Aanmelden kan door vóór 10 april het bedrag over te maken op NL 22 RABO 0130395498 t.n.v. Stichting Cluster.


deel deze activiteit

Locatie

Cultureel Park Erve Kraesgenberg
Losser
Bookholtlaan 25