• Alles
 • (4)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Cursus-Workshop

Filmhuis Losser: Bride Flight

woensdag 14 maart 14:00 uur

Het Filmhuis in Losser draait op woensdag 14 maart de Nederlandse film Bride Flight uit 2008 van Ben Sombogaart.

Het verhaal speelt in de periode tussen 1953 en 2008, maar niet steeds in chronologische volgorde.

In 1953, nu 75 jaar geleden, wint een KLM-vliegtuig The Last Great Air Race van Londen naar Christchurch, in Nieuw-Zeeland. Tientallen jonge vrouwen gaan op weg naar hun verloofde daar om te trouwen en zij vliegen mee. Dat is dus echt gebeurd. De vlucht werd dan ook omgedoopt in de 'Bruidsvlucht'.

De film volgt de turbulente, vaak ongelukkige levens van enkele van de Nederlandse vrouwen Marjorie (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders) en hun echtgenoten die enige tijd geleden al vooruit gereisd waren.

Ada is al drie maanden zwanger van een slachtoffer van de watersnoodramp en zal in Nieuw Zeeland trouwen met de streng gereformeerde Derk. Ook Esther, die haar hele familie kwijtraakte, raakt snel ongewenst zwanger, maar blijft alleen.

Marjorie kan in haar gelukkige huwelijk met Hans door complicaties bij haar eerste zwangerschap helaas geen kinderen meer krijgen.

Al deze jonge mensen, als de emigranten van vlak na de oorlog, maken zware tijden door in Nieuw Zeeland, maar het maakt deze dramafilm tot een menselijk verhaal en is zeker de moeite waard om te bekijken.

De film is te zien op woensdag 14 maart om 14.00 uur in Erve Kraesgenberg in Losser. De entree is 6 euro.


deel deze activiteit

Locatie

Cultureel Park Erve Kraesgenberg
Losser
Bookholtlaan 25