• Alles
 • (4)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Cursus-Workshop

Rommelpot: Vuur in de berrestee

vrijdag 20 april 20:00 uur

Toneelvereniging de Rommelpot uit Losser is druk bezig met de voorbereidingen op een nieuwe klucht: De Gouden Theepot. Ook bekend onder de titel 'Vuur in de berrestee'.

De klucht wordt gespeeld in het Twents en is bewerkt en geregisseerd door Gerard Beuvink. "Een kostelijke, hilarische klucht met een verrassend einde," noemen de toneelspelers het.

Het verhaal

De sloofse overgebleven Aaltje Wolderink (Leonie Peters) woont samen met haar vader Willem (Jan Peters) op de mooie welvarende boerderij ´Ora et Labora´ aan de oevers van de Dinkel.

Willem is altijd ziek en meer in de berrestee te vinden dan op het land. Aaltje zit daardoor gevangen in het web van de zorg en het vele werk dat ze samen met de oude trouwe knecht Hendrik (Sieb Meijer) verricht.

Plots wordt alles anders als een gehaaide projectontwikkelaar, Bastiaan Wolf (Mark Welman), met zijn geheimzinnige Russische secretaresse Natasja (Tatjana Shelekhova), een immens bod uitbrengt op de boerderij, die in de uitbreidingsplannen van het dorp valt.

De slinkse buurvrouw Koba (Marietje Noordkamp) met haar slome zoon Tinus (Willy de Paauw), de dominante tante Grada (Els Kwakman) en haar zwaar onder de plak zittende echtgenoot Gijsbert (Gerard Beuvink) en de rondtrekkende marktkraamster Geeze Goezegat (Marijke Hovestad) azen met z´n allen op het bezit van Willem en Aaltje, die in de volksmond ook wel ´de kip met de gouden eieren´ wordt genoemd.

Voorstellingen

De Gouden Theepot van toneelvereniging de Rommelpot is te bezoeken op vrijdagen 6, 13 en 20 april om 20.00 uur, zondag 8 april om 14.30 uur en zaterdag 14 april om 20.00 uur in muziekschool de Sleutel aan de Diepenbrocklaan 41 in Losser.

Kaarten kopen

Kaarten zijn te koop bij Grady Benschop, telefoon 053 5381489 of Jan Peters, telefoon 053 5360769.


deel deze activiteit

Locatie

Muziekschool De Sleutel
Losser
Diepenbrocklaan 41
7582xs